Meer informatie over E-liquid

Wat is E-liquid?

E-liquid, ook wel E-juice genoemd, is een vloeistof die gebruikt wordt om een E-sigaret mee te vullen. De vloeistof wordt met een verdampsysteem in de tank van een elektrische sigaret verdampt. Hierna kan de gebruiker van de E-sigaret deze damp inhaleren. Op de markt vindt u onwijs veel verschillende E-liquids. Alle E-liquids hebben een eigen smaak, kracht en kwaliteit. De vloeistof voor de E-sigaret is vaak verkrijgbaar in één of twee vormen. De liquid is verkrijgbaar in een fles om het vloeistofreservoir bij te vullen of in een voorgevulde cartridge die mens weggooit wanneer de liquid op is.

E-liquid van Millers

Millers Juice is het eerste echte Nederlandse merk dat E-liquid produceert. Zij streven naar het behalen van de hoogste kwaliteit ingrediënten en produceren volgens strenge richtlijnen in een ISO9001 gecertificeerde fabriek.

E-liquid met of zonder nicotine

E-liquid kunt u aanschaffen met of zonder nicotine. Er zijn verschillende nicotinegehaltes op de markt verkrijgbaar. Dat zijn achtereenvolgend:

Het nicotinegehalte in E-liquid is lager dan in traditionele tabak. Dit komt door de schadelijke hulpstoffen die in tabak zitten, zoals ammonium. Als u de elektrische sigaret gebruikt om te stoppen met roken dan is het een optie om het nicotinegehalte af te bouwen.

Welke E liquid smaken zijn er?

Smaak is een subjectief begrip en is voor iedereen anders. Slimroken.nl heeft een breed assortiment aan E-liquids. Dit assortiment is onderverdeeld in verschillende smaakcategorieën:

Bovenstaande smaken zijn verkrijgbaar in verschillende PG/VG-verhoudingen. Daarover leest u hieronder meer.

Uit welke bestanddelen bestaat E-liquid?

De vloeistof bestaat uit een aantal componenten. De basis van de vloeistof bestaat uit propyleen glycol (PG) en/of vegetable glycerine (VG). Deze basis zorgt ervoor dat er damp wordt geproduceerd. De stof wordt aangevuld met smaakstoffen, water en eventueel nicotine. Deze combinatie zorgt er niet alleen voor dat er een smaak aan de E-liquid zit, maar zorgt ook voor een “kriebel” in de keel. Hierdoor komt het gevoel (enigszins) overeen met het gebruik van een traditionele sigaret. Als u meer wilt over de bestanddelen van E-liquid dan gaat u naar deze pagina.

In onderstaande tabel geven wel alvast een overzicht van de verschillende eigenschappen die PG en VG bezitten. 

PG VG
Sterkere smaak Minder sterke smaak
Minder damp Meer damp
Sterkere throathit Zachtere throathit
Kan soms allergische reactie opwekken Wekt geen allergische reactie op
Dunnere vloeistof Dikkere vloeistof

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere E-liquids in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.