Shake & Vape E-liquids

Shake and Vape is een sterk geconcentreerde aroma. Aangezien de verhoudingen nog niet kloppen qua aroma, dient er een nicotinebooster toegevoegd te worden. Zonder nicotinebooster, welke verkrijgbaar zijn in 0, 6, 12 en 18 mg, is de Shake and Vape nog te sterk van smaak en dus nog niet klaar om te dampen. Shake & Vapes zijn geschikt voor de ervaren damper en hebben vaak een hoger VG gehalte. Indien u nog weinig ervaring heeft met de verschillende soorten E-liquids raden wij aan om te starten met de 10ml E-liquids. Deze zijn meer geschikt voor de beginnende Startsets. Bekijk hier ons 10ml E-liquid assortiment.

-Navigeer via de onderstaande merken naar de Shake & Vape liquids-

 • Gratis verzending
 • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Veilig en makkelijk betalen

Shake and Vape

Een shake and vape is een concentraat met een sterk geconcentreerde aroma. Deze Shake & Vapes zijn in de meeste gevallen gevuld met 50ml in een 60ml fles. De Shake and Vapes zijn zonder booster nog te sterk van smaak en daarom nog niet klaar om te dampen. Daarom dient er voor gebruik eerst een nicotinebooster toegevoegd te worden. De nicotineboosters zijn verkrijgbaar in de verhouding:

 • 0mg nicotinebooster
 • 6mg nicotinebooster
 • 12mg nicotinebooster
 • 18mg nicotinebooster

Vape liquid kopen

Vape liquid kopen kan bij Slimroken van verschillende merken. In ons assortiment vindt u merken als El patrónPro VapeBeard X SeriesVampire VapeCharlie Noble en Nasty Juice. Alle andere merken Shake ’n Vape vindt u bovenaan deze pagina. Als u besluit vape liquid te kopen dan dient u rekening te houden dat dit een aromavloeistof is die nog aangevuld moet worden met een booster of base met of zonder nicotine. Daarnaast zijn niet alle E-sigaretten geschikt voor Shake and Vape E-liquid. U kunt het beste zoeken naar een E-sigaret die geschikt is voor een hogere VG-waarde.

Shake and Vape werking

De Shake and Vape werking is als volgt: u koopt een Shake & Vape liquid, vervolgens voegt u een nicotinebooster toe en daarna dient de fles geshaked te worden, voordat u kunt beginnen met vapen. Vandaar ook de naam Shake ’n Vape!

Nicotinebooster

U heeft een nicotinebooster nodig om de Shake and vape bruikbaar te maken. Maar hoe doet u dat? Wanneer een 60ml fles ruimte heeft voor één 10ml booster is het mogelijk om tot 3mg/ml te mixen. Dit komt omdat volgens de TPD een verpakking met nicotine niet meer dan 20mg/ml mag bevatten. Wij adviseren QPharm nicotineboosters te gebruiken bij Shake & Vape producten, waarna de volgende nicotinegehaltes mogelijk zijn:

 • 50-in-60ml + Nicotinebooster 18mg/ml = 3mg/ml gehalte
 • 50-in-60ml + Nicotinebooster 12mg/ml = 2mg/ml gehalte
 • 50-in-60ml + Nicotinebooster 6mg/ml = 1mg/ml gehalte
 • 50-in-60ml + Nicotinebooster 0mg/ml = 0mg/ml gehalte

U kunt ook meer boosters toevoegen, maar dan dient u als gebruiker de volledige inhoud in een grotere fles te gieten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een 100ml E-liquid fles te gebruiken in dit proces. Dit resulteert daarentegen wel in een minder sterke smaak, aangezien de Shake & Vape meer verdunt wordt dan wanneer er één nicotinebooster wordt toegevoegd.

PG/VG verhouding bij Shake & Vape

Shake & Vape wordt geleverd met een vooraf bepaalde PG/VG verhouding. Een verhouding die veel voorkomt is 30% PG en 70% VG. Het toevoegen van een booster heeft invloed op de uiteindelijke PG/VG verhouding. Welke verhouding u het beste kunt gebruiken heeft ook hier weer volledig met uw eigen voorkeur te maken. Heeft de mix bijvoorbeeld een verhouding van 30/70, gebruik dan een booster of base van 30/70. Bestaat de PG/VG verhouding uit een mix van 20/80 dan kunt u de basis nog verdunnen met een 100% PG booster. Hierdoor kan de liquid meer geschikt zijn voor uw E-sigaret. Heeft de mix een base van 50/50? Dan kunt u 100% VG gebruiken voor meer damp en een zachter eindresultaat. Hieronder hebben wij een voorbeeld gemaakt van de uiteindelijke PG/VG verhoudingen.

 

PG / VG               Geschikt voor SubOhm < 1.0ohm              Geschikt voor MTL > 1.0ohm

10 PG - 90 VG     Ja; booster naar keuze                                   Nee

20 PG - 80 VG     Ja; booster naar keuze                                   Nee

30 PG - 70 VG     Ja; booster naar keuze                                   Ja; voorkeur booster 100% PG

40 PG - 60 VG     Ja; voorkeur booster 100% VG                      Ja; voorkeur booster 50 PG - 50 VG

50 PG - 50 VG     Ja; voorkeur booster 100% VG                      Ja; voorkeur booster 50 PG - 50 VG

 

Meer weten over Shake and Vape? Lees hier dan meer over in onze kennisbank.

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk de contactmogelijkheden hier!