Hier vindt u meer informatie over de nicotine in E-liquids

Zit er nicotine in E-liquid?

Er zijn liquids met nicotine, maar er zijn ook liquids zonder nicotine. Het is in ieder geval niet standaard dat er nicotine in zit. Dit hangt volledig af van het soort E-liquid dat u wilt bestellen. U vindt nicotinegehaltes van 0mg tot en met 20mg terug in ons assortiment. De achterliggende gedachten achter meerdere nicotinegehaltes is om rokers van traditionele tabak hun nicotineverslaving te laten afbouwen. Dit is niet mogelijk met traditionele tabak, maar dus wel met de elektrische sigaret. Op de pagina "Zit er nicotine in een E-sigaret?" vindt u nog meer informatie over nicotine in elektrische sigaretten.

E liquid met of zonder nicotine

U kunt er dus voor kiezen om liquid met of zonder nicotine te dampen. Als u de elektrische sigaret gebruikt om te stoppen met roken dan kunt u het beste met een hoog nicotinegehalte beginnen en dit langzaam afbouwen tot 0mg nicotinegehalte. Nicotine kan in hoge gehaltes gevaarlijk zijn voor uw lichaam. Het beste kunt u daarom helemaal niet roken, maar als u dit toch wilt doen dan kunt u het beste de voorkeur geven aan een liquid zonder nicotine.

Is de nicotine in E-liquid hetzelfde als in een traditionele sigaret?

Het effect van de nicotine in een E-liquid, die verdampt wordt tijdens het roken van uw E-sigaret, is te vergelijken met het effect van de nicotine in een traditionele sigaret. Het verschil zit hem in de nicotinegehaltes bij beiden. Bij de traditionele sigaret is er maar één nicotinegehalte dat u kunt kiezen en juist dat maakt het stoppen van roken hier zo lastig. Bij E-liquids heeft u keuze uit meerdere nicotinegehaltes en maakt het dus mogelijk om nicotineverslaving af te bouwen.

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere E-liquids met of zonder nicotine in het E-liquid assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.