Meer informatie over de invloed van E-sigaretten op de gezondheid

Zijn elektronische sigaretten minder ongezond dan gewone sigaretten?

Dat het roken van sigaretten ongezond is is algemeen bekend en ook wel duidelijk aan de onsmakelijke plaatjes die tegenwoordig op de verpakkingen staan. Fabrikanten en verkopers van e-sigaretten beweren dat ze een minder ongezond alternatief verkopen, maar klopt die bewering wel? Het gebruik van een E-sigaret is 95% minder ongezond dan een traditionele sigaret. Om die reden zouden rokers de overstap maken naar de e-sigaret. Op dit moment lopen er nog allerlei onderzoeken naar de schadelijkheid van een elektrische sigaret.

Verschillen tussen een sigaret en een e-sigaret

Een gewone sigaret bevat tabak. Tijdens het roken inhaleert de roker de nicotine die in de tabak zit plus allerlei schadelijke chemicaliën zoals teer. Een e-sigaret bevat geen tabak en teer. In een elektrische sigaret, die werkt op een batterij, wordt geen tabak maar een vloeistof verwarmd. Die vloeistof kan nicotine en verschillende smaakstoffen bevatten.

Zitten er schadelijke stoffen in een e sigaret?

Een elektronische sigaret bevat doorgaans ook diverse kleur- en smaakstoffen. Deze stoffen zijn doorgaans goedgekeurd voor het gebruik in voedsel. Ze zijn dus in principe onschadelijk. Het is echter onduidelijk wat er na verhitting van deze kleur- en smaakstoffen in de e-sigaret gebeurt. Naar de mogelijke schadelijke gevolgen van de in de e-sigaret aanwezige kleur- en smaakstoffen moet nog nader onderzoek worden gedaan.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.