Meer informatie over de verschillend soorten E-sigaretten

Welke soorten E-sigaretten zijn er te koop?

Er zijn verschillende soorten E-sigaretten op de markt verkrijgbaar. Niet iedereen bevalt hetzelfde merk of soort E-sigaret. Daarnaast verschillen de E-sigaretten van elkaar op het gebied van batterij, clearomizer en coil. Dit betekent eigenlijk dat elke elektronische sigaret een eigen dampervaring heeft. Daarnaast dient u rekening te houden dat niet elke E-liquid in elke E-sigaret geplaatst kan worden. Dit heeft te maken met de PG/VG verhoudingen.

De verschillende soorten E-sigaretten

Hieronder zetten we de verschillende soorten elektronische sigaretten op een rijtje:

De belangrijkste soorten e-sigaretten zijn:

  • De E-Shisha heeft de vorm en grootte van een sigaret. Het is een wegwerpmodel. Met deze buisvormige elektronische sigaret kan een E-Shisha vloeistof met een aroma naar keuze worden verdampt. De E-Shisha vloeistof bevat geen nicotine.
  • De wegwerp E-sigaret lijkt op een gewone sigaret. Hij bestaat uit de volgende onderdelen: een kleine verdamper, een opgeladen batterij en een cartomizer (vloeistofcartridge). Er kan gekozen worden tussen verschillende smaken en nicotinegehalten.
  • De oplaadbare mini E-sigaret, die iets groter is dan een gewone sigaret, kan vaak worden gebruikt. Wordt vaak verkocht als een pakket (rechargeble kit) met minstens een cartomizer, een of twee oplaadbare batterijen, een 220 volt oplader en USB. Er zijn smaken met en zonder nicotine.
  • De kleine en lichte hybride E-sigaret lijkt niet op een gewone sigaret. De onderdelen zijn de batterij en de pod. De pod bevat de E-liquid en de coil (onderdeeltje dat de vloeistof doet verdampen). Er kan gekozen worden uit een aantal smaken met verschillende nicotine sterkten.
  • De Mid-Size E-sigaret of Personal Vaporizer, die in het geheel niet lijkt op een gewone sigaret, bestaat uit een batterij met een clearomizer (verdamper). Gebruikers kunnen kiezen uit honderden verschillende smaken.
  • De E-sigaar of E-pip lijkt op een gewone sigaar of pijp. Ze zijn leverbaar als wegwerpmodel en als model met een oplaadbare batterij. Er kunnen alle smaken E-liquid mee worden gedampt.
  • De slimme microprocessor units in de geregelde mod of Advanced Personal Vaporizer zorgen voor veel functionaliteit en een goede beveiliging. Er kan gekozen worden uit een box model of een buis model. De meeste modellen zijn voorzien van een uitwisselbare lithium ion batterij. De verdamper kan worden aangesloten op de universele 510 aansluiting.
  • De mechanische mod, een E-sigaret met alleen een mechanische schakelaar, heeft vaak de vorm van een tube mod. Omdat de elektronica ontbreekt, is er niets in te stellen. Een mechanische mod is daarom niet geschikt voor een beginnend gebruiker.

Welke E-sigaret moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten E sigaretten in de markt, maar welke u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. We kunnen wel een top 5 opstellen, maar hoeft niet jouw favoriet te zijn. Daarnaast doet u er wel verstandig aan om rekening te houden met elektrische sigaretten voor beginnende of ervaren dampers.

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Lees hier meer over wat een E-sigaret is.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.