Meer informatie over het gebruik van de E-sigaret

Welke E-sigaret moet ik kiezen?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste E-sigaret te kiezen. Er zijn veel verschillende merken, formaten en elke elektronische sigaret heeft zijn eigen werking. En dan hebben we het nog niet eens over welke smaken E-liquids er allemaal zijn. Laten we daarom beginnen met dat deze keuze altijd persoonlijk is en daarom afhankelijk is van uw eigen voorkeuren en wensen. Niet iedereen heeft dezelfde wensen of smaak en laten we eerlijk zijn: dat zou ook een beetje saai worden. Als u hulp nodig heeft of meer informatie nodig heeft dan mag u altijd contact met ons opnemen via bijvoorbeeld de chat, mail of telefoon.

De E-sigaret als vervanging van het roken van tabak

De elektronische sigaret is op de markt gebracht voor mensen die willen stoppen met roken. Het is namelijk een minder ongezond alternatief. Als u niet rookt, dan kunt u ook beter niet beginnen met elektronisch roken. Roken wordt nooit geadviseerd. Elektrisch roken is redelijk nieuw en daarom lopen er momenteel verschillende onderzoeken naar de E-sigaret, of deze schadelijk is en wat voor effect het heeft op het menselijk lichaam. Recente onderzoeken laten wel zien dat de E-sigaret minder ongezond is dan het roken van traditionele tabak. Het kan daarom ook een alternatief zijn met als doel uiteindelijk helemaal te stoppen met roken. Met de E-sigaret kunt u namelijk het nicotinegehalte langzaam afbouwen en dat kan bij traditionele tabak niet.

Welke E-sigaret past dan bij mij?

Dit hangt van uw rookgedrag af en of u kennis heeft van elektrisch roken. Als u een beginnend damper bent dan kunt u kijken bij merken die een assortiment voor beginnende dampers hebben, zoals Justfog en Eleaf. Als ervaren damper kunt u kijken bij merken die zich richten op ervaren dampers. Hierbij kunt u denken aan het merk SMOK. Andere merken, zoals Aspire, richten zich op zowel de beginnende als de gevorderde damper. Daarnaast kunt u als gebruiker kiezen uit startsets of losse mods en clearomizers. De startsets zijn complete kits. Hierin zit naast de mod (batterij) ook een clearomizer en bijhorende coils. Daar hoeft alleen nog E-liquid aan toegevoegd te worden. Naast de startsets zijn er mods. Mods zijn instelbare batterijen met meerdere functies. Bij mods dient de gebruiker altijd zelf nog een bijpassende clearomizer en coils aan te schaffen en in het geval van een verwisselbare batterij, ook een verwisselbare batterij. Er zijn dus ook mods die werken op een externe batterij. Hier wordt nooit een batterij bij toegevoegd in verband met wetgeving en de verzending ervan. Deze losse batterijen dient u dus los te bestellen bij aankoop van een mod.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere E-sigaretten startersets in het assortiment.

Daarnaast vindt u ook verschillende type mods in het assortiment.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.