Meer informatie over de coil die u nodig heeft

Welke coil moet ik gebruiken?

Welke coil u moet gebruiken is afhankelijk van het type clearomizer, merk en de gewenste dampervaring. Maar wat is de coil nu eigenlijk? De coil is een onderdeel van de clearomizer. Het is de gloeidraad die voor de verdamping van de liquid zorgt. Navigeer naar de pagina “Wat is een coil?” voor meer informatie over de coil. Er zijn voor diverse merken en type clearomizers allemaal verschillende coils en elke combinatie geeft weer een eigen unieke dampervaring. Na het lezen van dit artikel weet u welke coil er bij de gewenste dampervaring past en welke coil u dient te gebruiken.

Welke soorten coils zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten coils die u kunt gebruiken voor uw dampervaring. Deze zijn onderverdeeld in standaard, sub-ohm en temperatuur coils. Bij laatstgenoemde heeft u de keuze uit Nikkel, Titanium of Stainless Steel coils. We vertellen hieronder welke coil waarvoor geschikt is en wat u van de dampervaring kunt verwachten.

Standaard coils

Standaard coils kunt u gebruiken met alle batterijen en verschillende mods. Deze werken namelijk alleen met het voltage/wattage van de stroombron. Afhankelijk van het wattage van de batterij geeft de coil meer of minder damp. Indien er een te hoog vermogen wordt gehanteerd proeft u een verbrande smaak. Deze smaak is niet fijn en proeft daadwerkelijk naar verbrand houtskool. Let daarom op dat u met een lage instelling begint als u een box mod heeft waarbij u het voltage/wattage kunt veranderen. Als u een batterij heeft waarmee u het voltage/wattage niet kunt veranderen dan hoeft u ook niets in te stellen.

Sub Ohm coils

Als u dit type coil wilt gebruiken dan dient u rekening te houden dat de Sub-Ohm coils alleen geschikt zijn voor krachtbronnen vanaf circa 30 Watt. Ze kunnen niet op elke batterij of box mod gebruikt worden. Als u een mod heeft waarmee u het voltage/wattage kunt veranderen dan kunt u het dampvermogen weer aanpassen naar de persoonlijke wens. Deze coils zijn niet geschikt voor beginners, omdat ze relatief veel warme damp afgeven. Schrik overigens niet van het geluid dat deze coils maken. Dit hoort erbij.

Temperatuur coils

De temperatuur coils (TC coils) kunnen alleen op mods/batterijen met een speciale modus voor temperatuur regeling. Dit type coil geeft meer of minder damp af op basis van de ingestelde temperatuurstand. Bij TC coils maken we onderscheid in Nikkel coils en Titanium coils of een combinatie daarvan; Stainless Steel coils. Titanium en Nikkel coils kunnen alleen gebruikt worden als u de temperatuurstand van de mod/batterij selecteert. Stainless Steel coils daarentegen kunnen ook op de wattage stand gebruikt worden.

Past elke coil in elke clearomizer/tank?

Niet elke coil past in elke tank. Coils zijn afgestemd op het type clearomizer en zijn van hetzelfde merk. Bij Slimroken.nl geven we bij het type tank aan welke coil(s) erin passen en zo vermelden we ook bij de coils voor welke tank zij geschikt zijn. Zo hoeft u niet te zoeken en vindt u gemakkelijk het bijbehorende product.

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere coils in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.