Meer informatie over Nicotine Salt E-liquids

Wat zijn Nicotine Salt E-liquids?

Nicotine Salt E-liquids worden ook wel nic salts genoemd. Het is een vrij nieuw begrip in de vaping industrie en in dit artikel leggen we uit wat deze nic salts nu eigenlijk zijn. Nicotine salt is een natuurlijke vorm van nicotine. Het is dezelfde nicotine die ook in tabaksbladeren voorkomt, maar deze liquids bestaan niet alleen uit nicotine. Ze zijn gecombineerd met een ander organisch element. Dit organische element is benzoëzuur. Het klinkt meer chemisch dat het is, want het zit in veel fruitsoorten en ook in yoghurtproducten. Wat dit element doet? Het verlaagt de PH-waarde. Door het verlagen van de PH-waarde komt de E-liquid zachter over op de keel dan normale nicotine. Daar komt bij kijken dat de nicotine opname bij nicotine salt E-liquids vrijwel gelijk is. Het wordt sneller opgenomen dan normale E-liquid en neemt daarna geleidelijk af. Hetzelfde geldt bij het roken van traditionele tabak. Het effect van nic salts E-liquids komt dus ook overeen met het roken van een normale sigaret.

Wat is de werking van nic salts?

Nicotine salts hebben een aantal andere eigenschappen dan E-liquids met normale nicotine. Zo hebben nicotine salts de volgende eigenschappen:

  • De nicotine wordt sneller opgenomen en hierdoor neemt het verlangen naar een normale sigaret af.
  • Ze hebben een langere houdbaarheidsdatum.
  • Ze zijn in vrijwel alle E-sigaretten te gebruiken (behalve met Sub Ohm sets. Er wordt geadviseerd om met een hoge weerstand en weinig wattage te dampen).

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-liquids in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.