Meer informatie over de kosten van elektrisch roken

Wat kost elektrisch roken?

De prijs van een gemiddelde eenvoudige E-sigaret ligt rond de 30,- euro. De startersets zijn minder hoog in prijs dan bij het aankopen van losse onderdelen. In zo’n starterset krijgt u vaak alle onderdelen. De mod (batterij), clearomizer (tank) en één of twee coils worden dan geleverd. Het enige dat niet inbegrepen zit bij de startkits is één of meerdere E-liquids. Als u bij de startkit één of twee E-liquids besteld dan bent u klaar voor gemiddeld veertig euro. Wanneer u kiest voor een geavanceerd model met meerdere modi dan kan de prijs oplopen tot 100 euro. De prijs van een E-sigaret is daarom deels afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Welke kosten heb ik voor de onderdelen van de elektrische sigaret?

Het onderhoud van de elektrische sigaret is goedkoper dan het telkens opnieuw moeten kopen van een pakje sigaretten. Zeker als u een pakje per 1-2 dagen rookt. En als u de E-sigaret goed onderhoud met schoonmaken dan vallen deze kosten nog lager uit. Lees daar meer over in het kennisbank artikel “Hoe maak ik mijn E-sigaret schoon?”.

De kosten waar u aan moet denken bij het vervangen van de onderdelen zitten hem in de coil, e-liquid en over een langere tijd ook de batterij.

Gemiddelde kosten van de batterij

De batterij gaat gemiddeld vijf á zes maanden mee. Dit is niet altijd het geval. Sommige batterijen gaan jaren mee, anderen korter. Dit is deels afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik. Een gemiddelde batterij kost 30,- euro. Als we er vanuit gaan dat een batterij zes maanden mee gaat dan komt dit uit op ongeveer 1,25 euro per week aan kosten voor de batterij.

Gemiddelde kosten van coils

De levensduur is ook afhankelijk van uw dampgedrag. Dampt u de hele dag door of maar enkele keren op een dag. Dit kan de levensduur namelijk aanzienlijk verlengen of verkorten. Gemiddeld gaat een coil twee weken mee. De gemiddelde prijs voor vijf coils is 15,- euro. Dat komt neer op 1,50 euro kosten per week voor de coil.

Gemiddelde kosten van E-liquid

Ook hier geldt dat de kosten van E-liquid echt afhankelijk zijn van uw dampgedrag. Per week zult u twee á drie flesjes E-liquid opmaken. De flesjes bevatten 10ml E-liquid en de meeste tanks hebben een liquidcapaciteit van 2ml. Dit gebruik komt overeen met ongeveer één pakje sigaretten per dag. De prijs per E-liquid verschilt ook, maar als we uit gaan van een normale E-liquid zoals Millers Juice dan betaalt u afgerond 3,- euro per 10ml liquid. Bij drie flesjes per week komt dit neer op 9,- euro of 1,30 euro per dag.

Totale gemiddelde kosten voor elektrisch roken

Nu we weten wat de gemiddelde kosten per onderdeel zijn kunnen we een schatting maken van de gemiddelde kosten voor elektrisch roken per week en per dag.

  • Kosten voor de batterij zijn 1,25 euro per week
  • Kosten voor de coils zijn 1,50 euro per week
  • Kosten voor de E-liquids zijn 9,- euro per week

De totale kosten per week komen dan uit op 11,75 euro. Dat is 1,68 euro per dag. Vergelijk dat maar eens met een pakje sigaretten van tegenwoordig 7,- euro per 1-2 dagen.

Bovenstaande berekeningen zijn een voorbeeld om u een idee te geven wat elektrisch roken kost. Deze kosten kunnen altijd lager of hoger uitvallen, maar zullen nooit op de prijs van een pakje sigaretten per dag uitkomen.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaret startersets in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.