Meer informatie over Sub Ohm dampen

Wat is Sub Ohmen?

We spreken van Sub Ohm dampen als de weerstand van de coil lager is dan 1.0 Ohm. Door deze lage weerstand wordt de druk vergroot met als gevolg dat er een grote dampproductie ontstaat. Dit gaat in combinatie met een batterij die een hoog vermogen heeft. In het verleden was Sub Ohm dampen alleen mogelijk bij de DIY groep. Tegenwoordig zijn er steeds meer samengestelde startsets en losse mods die het Sub Ohmen mogelijk maken.

Hoe werkt Sub Ohm dampen?

Het principe bij een coil is, hoe lager de weerstand van de coil hoe hoger de dampproductie. Bij Sub Ohm dampen heb je daarom een coil nodig met een lage weerstand. Dit is echter niet mogelijk met elke E-sigaret. Het is belangrijk dat u kijkt naar een elektrische sigaret die gemaakt is voor een Sub Ohm coil. Een beetje onderzoek kan daarom ook geen kwaad. Lees hier meer over de Sub Ohm Coil!

Enkele devices voor wie wil gaan cloud chasen

Sub Ohm dampen wordt ook wel cloud chasen genoemd. Er zijn verschillende starterskits op de markt.

  • SMOK V-Fin 160W Startset is een startset die beschikt over een Sub Ohm tank. In deze startset zit een coil met een lage weerstand van 0.15 Ohm en 0.4 Ohm. Dit geeft het apparaat de mogelijkheid tot Sub Ohmen.
  • De Smoant Rabox mod heeft een interne batterij met een capaciteit van 3300mAh. Het maximaal uitgaand vermogen van deze mod is 100W. Deze mod heeft een instelbare hoog/laag-modus. Dit geeft de gebrui9ker de mogelijkheid tot Sub Ohm dampen. Hier dient u wel een passende clearomizer en coil met lage weerstand bij aan te schaffen om uiteindelijk te kunnen cloud chasen.
  • Een fanatieke cloud chaser beveelt de WISMEC Releaux aan. Met twee batterijen is het maximale wattage 230 watt. De krachtige coils zorgen voor heel veel damp.

Je eigen Sub Ohm coils maken

Het zelf maken van de Sub Ohm coils is een hobby voor sommige dampers. Het vraagt echter wel technische kennis van de gebruiker. Fouten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Doe dit dus alleen als je voldoende ervaring hebt, het juiste gereedschap en een ohm meter. Het kan zelfs zo zijn dat de batterij ontploft bij overbelasting of kortsluiting.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.