Meer informatie over Shake & Vape

Wat is Shake & Vape?

Een Shake & Vape is een concentraat met een sterk geconcentreerde aroma, die in de meeste gevallen gevuld zijn met 50ml in een 60ml fles. De geconcentreerde aroma bestaat uit PG (propyleen glycol) en VG (plantaardige glycerine). Aangezien de verhoudingen nog niet kloppen qua aroma, dient er nicotinebooster aan te worden toegevoegd. Zonder nicotinebooster zijn de Shake ‘N Vapes te sterk van smaak en dus nog niet klaar om te dampen. Nicotineboosters zijn verkrijgbaar in de volgende verhoudingen:

  • 0 mg nicotinebooster
  • 6 mg nicotinebooster
  • 12mg nicotinebooster
  • 18 mg nicotinebooster

Na het toevoegen dient de fles ‘’geshaked’’ te worden voordat u de liquid kunt toevoegen aan uw E-sigaret.

Let op: de verkoop van Shake & Vapes is verboden in Nederland. Deze informatie is puur informatief voor wanneer u een eigen e-liquid op een veilige manier wenst te maken.

Wat is een nicotinebooster?

Een nicotinebooster is gemaakt om aan de Shake ’n Vape toe te voegen en is samengesteld uit PG, VG of een mix hiervan. De nicotinebooster zorgt ervoor dat de smaak meer naar voren komt tijdens het dampen. De nicotinebooster kunt u dus gebruiken om zelf E-liquid te maken en is, zoals hierboven genoemd, verkrijgbaar in verschillende verhoudingen nicotine. Lees hier meer over in het kennisbankartikel "Welke nicotinebooster moet ik gebruiken?".

Hoe gebruik ik Shake and Vape?

Ten eerste wordt het dampen van een Shake and Vape afgeraden voor beginnende dampers. Als u een beginnend damper bent dan kunt u hier meer lezen over de E-sigaret. Shake and Vape kunt u toevoegen aan de tank van een E-sigaret. Hier dient u wel rekening te houden met de specificaties van de E-sigaret. Niet elke elektronische sigaret kan namelijk een 70%PG / 30%VG verhouding aan. Als u E-sigaret met een bepaalde coil niet gemaakt is voor deze verhoudingen dan kan dit de levensduur van de coil sterk verminderen.

Wat is de PG/VG verhouding in Shake & Vape?

De verhouding tussen PG en VG is belangrijk bij een Shake & Vape. In de meeste gevallen zal de PG/VG verhouding namelijk 60% tot 100%VG zijn. Middels de nicotinebooster kunt u de PG/VG verhouding aanpassen. Dit kunt u doen met één van de volgende PG en/of VG verhoudingen:

  • 100%PG
  • 70%PG / 30%VG
  • 50%PG / 50%VG
  • 100%VG

Shake & Vapes mogen sinds 1 juli 2019 niet meer verkocht worden op de Nederlandse markt. Varianten die voorheen als Shake & Vapes werden verkocht, zijn voor een aantal merken te koop als liquids. 

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.