Meer informatie over de IQOS

Wat is IQOS?

IQOS is een apparaat welke gebruik maakt van HEETS. De HEETS zijn tabakssticks die worden verwarmt in het IQOS apparaat.

De IQOS, wat staat voor I-Quit-Ordinary-Smoking, is een soort 'sigaret' welkte gebruik maakt van verkorte filtersigaretten. De HEETS kan in het IQOS apparaat worden geschoven en wordt vervolgens verhit door het apparaat. Bij de verhitting van de tabaksstick komt damp vrij welke kan worden ingeademd door de gebruiker. De HEETS bevatten de zeer verslavende stof nicotine. Bent u nog nooit in aanraking met tabak of een andere vorm van nicotine geweest? Dan raden wij het af om de IQOS te gebruiken.

Wat is het verschil tussen IQOS en een e-sigaret?

De IQOS en elektrische sigaret zijn twee verschillende vormen om nicotine binnen te krijgen. De belangrijkste verschillen sommen wij hieronder op.

E-liquid en HEETS

Bij een elektrische sigaret wordt er gebruik gemaakt van e-liquid. Een e-liquid is een vloeistof waarin nicotine kan zitten. Het maximale nicotinegehalte van een e-liquid varieert tussen 0 en maximaal 20mg. Hierbij kan de gebruiker zelf afbouwen in het nicotinegehalte. De IQOS maakt gebruik van HEETS. HEETS is een tabaksstick met filter met een vast nicotinegehalte. Het IQOS apparaat verwarmt de HEETS.

Een e-sigaret verwarmt dus e-liquid en een IQOS verwarmt HEETS.

Smaken

De HEETS zijn enkel verkrijgbaar in tabak en tabak/menthol combinaties. Het is échte tabak waarbij tabakssmaak de boventoon voert. Bij e-liquids heeft de gebruiken niet alleen de keuze om het nicotinegehalte te bepalen maar ook om zelf een smaak te kiezen.

Gebruik

Een elektrische sigaret is te vullen met e-liquid of pods. Een pod kan op gaan en dient dan vervangen te worden voor een nieuw exemplaar. Ook kan het voorkomen dat de coil van een e-sigaret verbrand, in dit geval dient de coil vervangen te worden voor een nieuwe coil.

HEETS zijn daarentegen maar eenmalig te gebruiken. Wanneer de HEETS verbruikt is deze te deponeren in de prullenbak en kan de IQOS houder terug in de oplaadcase worden geplaatst.

Kan ik de IQOS binnen gebruiken?

Net zoals bij de e-sigaret is het verboden om de IQOS binnen openbare ruimtes te gebruiken.

Het mag dan bewezen zijn dat de damp van de IQOS minder schadelijk is dan de rook van een sigaret, ook de damp van een IQOS is niet geheel onschadelijk. De reuk en de zichtbare dampwolken kan leiden tot irritatie bij de medemens. Het is dus geen goed idee om een e-sigaret te gebruiken in openbare ruimtes.

IQOS gebruiken in het vliegtuig

Ook is het verboden om de IQOS in het vliegtuig te gebruiken. Een van de redenen is dat het gebruik van de IQOS wolken damp veroorzaakt, dit is niet prettig voor medereizigers. De luchtvaartmaatschappijen moeten een duidelijk beleid volgen. Het is daarom een goede zaak dat ze zowel het roken van sigaretten als het gebruik van de IQOS verbieden. Waar niet mag worden gerookt mag ook de IQOS niet worden gebruikt, want in de uitgeademde damp van een IQOS bevindt zich ook nicotine. Bovendien bevinden zich in de damp ingrediënten die tot een vervelende reactie kunnen leiden bij mensen die last hebben van astma of een allergie. Ze kunnen onder andere een heftige aanval van astma krijgen.

Bij Slimroken.nl vindt u zowel IQOS als HEETS in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.