Meer informatie over de Sub Ohm coil

Wat is een Sub Ohm Coil?

De Sub-Ohm coil heeft een weerstand van onder de 1.0 Ohm en zit in een Sub-ohm clearomizer. Ohm staat voor de weerstand. Hoe lager de weerstand, des te groter de dampproductie. Sub-Ohm coils zijn van zichzelf krachtig. Wilt u Sub-Ohm coils gebruiken dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Deze coils kunnen namelijk niet op elke batterij of box mod gebruikt worden. Bij Sub-Ohmen kunt u het vermogen van de krachtbron verhogen voor meer damp en verlagen voor minder damp.

Is Sub Ohm dampen voor mij geschikt?

Sub-Ohmen is minder geschikt voor beginnende dampers. Dit is omdat u rekening dient te houden met de veiligheidsaspecten en batterij specificaties. Verder geeft Sub Ohm relatief veel damp en dat kan teveel zijn voor de beginnende damper. Daarnaast is Sub-Ohm dampen ook niet geschikt als u geen affiniteit heeft met techniek.

Tips voor dampen met een Sub Ohm coil

In het artikel “Wat is een Sub-Ohm clearomizer?” gaven we al wat tips voor het dampen met een Sub-Ohm clearomizer. Voor het dampen met een Sub-Ohm coil hebben we hier ook nog enkele tips voor veel gebruik:

  • Sub-Ohm coils nemen vaak meer liquid op doordat ze groter zijn. Daarom nemen Sub-Ohmers vaak een E-liquid met een hoger VG gehalte.
  • Sub-Ohm coils hebben een lagere levensduur. Houd hier rekening mee.
  • Niet elke batterij is geschikt voor de Sub-Ohm coil en/of Sub-Ohm clearomizer.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere coils in het assortiment.

Wilt u meer informatie over coils? Lees dan hier verder!

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.