Meer informatie over de Sub-Ohm clearomizer

Wat is een Sub-Ohm Clearomizer?

Kort uitgelegd is een Sub-Ohm clearomizer een tank die gebruik maakt van coils met een weerstand onder de 1.0 Ohm. Voor de beginnende dampers kan dit nog redelijk vaag klinken. De weerstand, ook wel Ohmage genoemd, geeft de kracht van de coil aan. Hoe lager de Ohmage, des te groter de dampproductie. Een hogere weerstand resulteert in minder damp en is meer gericht op smaak.

Sub-Ohm Airflow systeem

Een Sub-Ohm atomizer maakt gebruik van krachtige coils en bevat daarom ook een Airflow systeem, waarmee de luchttoevoer ingesteld kan worden. Een lage weerstand en hoog wattage resulteert vaak in meer hitte, wat ook merkbaar is tijdens het vapen. De luchttoevoer speelt hierbij een grote rol, het aanpassen van de hoeveelheid lucht tijdens het inhaleren is een persoonlijke voorkeur en is hiermee voor iedere damper verschillend.

Sub-Ohm dampen vraagt enige kennis van je

Als beginnende damper is het de kunst om je niet gelijk te laten verleiden tot Sub-Ohm dampen. Veel mensen zijn nieuwsgierig en willen het gelijk gebruiken, maar dat kan je beter niet doen. Bij Sub-Ohm dampen dient rekening te worden gehouden met de veiligheidsaspecten en batterij specificaties. Daarbij dient u ook de geschikte hardware aan te schaffen voor uw eigen veiligheid. Informeer uzelf daarom altijd goed als u toch wilt Sub-Ohm dampen.

Tips voor dampen met een Sub-Ohm clearomizer

Als u toch besluit om te gaan Sub-Ohm dampen dan willen wij u in ieder geval een aantal tips geven, zodat u veilig kut Sub-Ohm dampen.

  • Gebruik een Sub Ohm clearomizer niet op een eGo batterij.
  • Gebruik een Sub Ohm clearomizer alleen op een mod die gebruikte weerstanden kan afvuren.
  • Als u een mod heeft met een vervangbare batterij kies dan altijd voor high drain batterijen.
  • Als u een mechanische mod gebruikt dan doet u er goed aan om regelmatig de batterij door te meten, zodat er geen kortsluiting kan ontstaan.
  • Indien u wilt gaan Sub-Ohm dampen met een RDA dan meet u altijd de weerstand voor gebruik.
  • Kies de juiste Sub-Ohm Coil. Daarover leest u meer in het artikel "Wat is een Sub-Ohm coil?"

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere clearomizers in het assortiment.

Wilt u meer informatie over de clearomizer? Lees dan hier verder!

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.