Meer informatie over de E-sigaret

Wat is een E-sigaret?

De E-sigaret is een elektronisch apparaat waarin een vloeistof wordt verdampt en is een variant op het roken van traditionele tabak. De elektrische sigaret wordt vaak ingezet om te stoppen met het roken van traditionele tabak. Dit is mogelijk door de verschillende nicotinegehaltes in de vloeistof die gedampt kan worden. Hierdoor kan de E-smoker de nicotineverslaving langzaam afbouwen. Deze vloeistof wordt ook wel E-liquid of E-juice genoemd. Slimroken.nl heeft een breed aanbod aan E-liquids, allemaal met verschillende smaken, kracht en kwaliteit. Elektronische sigaretten zijn er in allerlei soorten in maten. In de volksmond wordt het gebruik van een elektrische sigaret ook wel “dampen” of “vapen” genoemd.

Hoe werkt een E-sigaret?

De werking van elektronische sigaretten is vrij eenvoudig. De E-sigaret werkt door middel van een batterij. De meest voorkomende varianten zijn herbruikbaar en hebben een oplaadbare batterij. Deze batterij wordt opgeladen via het stopcontact of USB-aansluiting op laptop of computer. De batterij van de E sigaret zorgt voor de hitte die de toegevoegde E-liquid doet verdampen. Bij sommige elektronische sigaretten activeert u de batterij door simpelweg aan de driptip te zuigen en bij andere E-sigaretten drukt u de fire-button in waarmee u de batterij activeert.

Uit welke onderdelen bestaat een E-sigaret?

Een elektrische sigaret bestaat uit meerdere onderdelen. Achtereenvolgend zijn de onderdelen van een E-sigaret:

De driptip is een verwisselbaar mondstuk dat op de clearomizer, ook wel atomizer genoemd, wordt bevestigd. De clearomizer bevat een tankje voor het toevoegen van de E-liquid. De coil is een onderdeel van de clearomizer welke ervoor zorgt dat de E-liquid verdampt. Voor een lange levensduur onderhoudt u de onderdelen goed. Verder dient u de coil regelmatig te vervangen voor behoud van smaak, kracht en kwaliteit.

Welke soorten E-sigaret zijn er?

Het aanbod aan elektronische sigaretten is tegenwoordig enorm breed. Er zijn tientallen merken van de elektrische sigaret en ieder merk heeft verschillende modellen.  De verschillende soorten E-sigaretten zijn als volgt:

  • Wegwerp E-Sigaret
  • E-Shisha Pen
  • Hybride Pod vape E-sigaret
  • Oplaadbare mini E-sigaret
  • Mid-size E-sigaret (Personal Vaporizer)
  • E-sigaar en E-pijp
  • Geregelde mod (Advanced Personal Vaporizer)
  • Mechanische mod

Automatische vs manuele E-sigaret

Een automatische E-sigaret activeert zichzelf op het moment dat er lucht door het systeem gezogen wordt. Dit systeem geeft een meer natuurlijk gevoel van traditioneel roken. Een manuele E-sigaret heeft een aan-en-uit knop en dient daarmee geactiveerd te worden. Vaak moet u deze button ingedrukt houden om een hit van de E-sigaret te nemen.

E-sigaretten zijn er in verschillende groottes

Zogenaamde micro E-sigaretten zijn meestal even groot, en soms zelfs nog iets kleiner, dan een traditionele sigaret. Tevens zijn er elektrische sigaretten met een groter design, welke in de meeste gevallen meer gericht zijn op de ‘gemiddelde’ of ‘ervaren’ damper. Grotere batterijen/mod’s hebben een krachtigere batterij en een krachtigere batterij betekent een grotere dampproductie.

Voltage van de E sigaret

De meeste batterijen van een E sigaret hebben een vast voltage tussen de 3.3V en 4.2V. Er zijn ook elektronische sigaretten waarbij het voltage manueel ingesteld kan worden. Des te meer voltage een batterij kan leveren, des te hoger het vermogen is. Met een hoger vermogen kan er meer vloeistof verdampt worden en dus ook meer damp worden gecreëerd.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.