Ik wil meer informatie over Clearomizers

Wat is een Clearomizer?

Een clearomizer, ook wel tank of atomizer genoemd, is het vloeistofreservoir in de E-sigaret waarin E-liquid wordt geplaatst. De E-liquid wordt in de clearomizer opgeslagen en komt in contact met de gloeidraad en katoen in de coil. De keuze van uw atomizer speelt een belangrijke rol in het dampen en zijn daarom ook verkrijgbaar in alle soorten en maten.

Wat is het verschil tussen een Clearomizer en een Cartomizer?

De clearomizer is de opvolger van de cartomizer. Het grote verschil tussen beide onderdelen is het design en het gebruik ervan. Een cartomizer wordt vaak vergeleken met een cartridge, waarbij de coil in de tank is verwerkt en daarmee gericht is op eenmalig gebruik. Zodra de coil verbrand is dient de gehele cartomizer weggegooid te worden. Tegenwoordig wordt met name de focus gelegd op de clearomizer, waarbij producenten allerlei verschillende tanks produceren waarbij de coil en het E-liquid reservoir gescheiden zijn. Het voordeel van de ‘nieuwe’ atomizers zijn de lagere kosten en het gebruiksgemak. Wanneer de coil verbrand is, wordt deze vervangen zonder dat alle onderdelen vervangen dienen te worden.

Clearomizer vs atomizer

De atomizer is het verwarmingselement in de elektronische sigaret. Dit onderdeel is van cruciaal belang om te kunnen dampen vanuit de tank (clearomizer). Zonder atomizer komt er geen damp uit de E-sigaret.

Wat is de Clearomizer coil?

De coil is een onderdeel van de clearomizer. Hier wordt de stroom van de batterij omgezet in warmte. Heel simpel gezegd zorgt de coil voor de verdamping van de E-liquid. De clearomizer coil speelt daarnaast een grote rol bij de smaakbeleving en verzadigd de nicotine.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere Clearomizers in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.