Ik wil meer informatie over Clearomizers

Wat is een Clearomizer?

Een clearomizer, ook wel tank of atomizer genoemd, is het vloeistofreservoir in de E-sigaret waarin E-liquid wordt geplaatst. De E-liquid wordt in de clearomizer opgeslagen en komt in contact met de gloeidraad en katoen in de coil. De keuze van uw atomizer speelt een belangrijke rol in het dampen en zijn daarom ook verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zijn geen goede of slechte tanks, elke tank heeft unieke eigenschappen en specificaties. De keuze van de atomizer hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen een Clearomizer en een Cartomizer?

De clearomizer is de opvolger van de cartomizer. Het grote verschil tussen beide onderdelen is het design en het gebruik ervan. Een cartomizer wordt vaak vergeleken met een cartridge, waarbij de coil in de tank is verwerkt en daarmee gericht is op eenmalig gebruik. Zodra de coil verbrand is dient de gehele cartomizer weggegooid te worden. Tegenwoordig wordt met name de focus gelegd op de clearomizer, waarbij producenten allerlei verschillende tanks produceren waarbij de coil en het E-liquid reservoir gescheiden zijn. Het voordeel van de ‘nieuwe’ atomizers zijn de lagere kosten en het gebruiksgemak. Wanneer de coil verbrand is, wordt deze vervangen zonder dat alle onderdelen vervangen dienen te worden.

Clearomizer vs atomizer

De atomizer is het verwarmingselement in de elektronische sigaret. Dit onderdeel is van cruciaal belang om te kunnen dampen vanuit de tank (clearomizer). Zonder atomizer komt er geen damp uit de E-sigaret.

Wat is de Clearomizer coil?

De coil is een onderdeel van de clearomizer. Hier wordt de stroom van de batterij omgezet in warmte. Heel simpel gezegd zorgt de coil voor de verdamping van de E-liquid. De clearomizer coil speelt daarnaast een grote rol bij de smaakbeleving en verzadigd de nicotine.

Wat is de beste clearomizer?

Er is niet echt een slechte of beste clearomizer op de markt. Dit is persoonlijk. Het kan voor u een slechte clearomizer zijn wanneer er weinig damp gecreëerd wordt, maar de clearomizer is dan minder goed door de keuze die u heeft gemaakt. Als iemand wel op zoek is naar een clearomizer met minder damp dan kan hij of zei voor zijn gevoel wel de beste clearomizer gekozen hebben. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste clearomizer? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Welke aansluiting heeft mijn clearomizer?

Niet elke tank past op elke batterij. Clearomizers hebben namelijk twee verschillende aansluitingen: een 510 aansluiting of een eGo aansluiting. Beide varianten hebben een verschillende schroefdraad, waarbij de eGo vaak de buitenste schroefdraad genoemd wordt en de 510 de binnenste schroefdraad genoemd wordt. Wanneer de schroefdaad van de atomizer niet overeenkomt met de schroefdraad van de batterij, kan er (nog) niet gestart worden met dampen. Als oplossing zijn er verschillende 510-eGo adapters waarmee er toch een andere schroefdraad gebruikt kan worden om een niet passende clearomizer te koppelen.

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere Clearomizers in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.