Meer informatie over de Box MOD

Wat is een Box MOD?

Een box mod is een blok of box waarmee gedampt kan worden. Een box mod wordt ook wel vaak gewoon mod genoemd. Mod is een afkorting van het woord modificatie en stamt nog uit de begindagen van elektronisch roken. Toentertijd waren mods nog eenvoudige, gemodificeerde batterijhouders. Tegenwoordig is een mod een instelbare batterij met vele functies en zijn ze verkrijgbaar in meerdere formaten.

Waaruit bestaat een Box MOD?

Een box mod is een behuizing met elektronica. Het is de bedoeling dat u als gebruiker er zelf nog van alles bijkoopt, zodat u hem zelf kan customizen. Zo zijn er mods op de markt waarbij er nog een batterij toegevoegd moet worden en bij alle mods moet u zelf een tank (clearomizer) of coil aanschaffen.

Welke soorten MODs zijn er?

Mods zijn er in meerdere uitvoeringen. Zo zijn er mods met alleen variabel voltage, met variabal wattage, met de mogelijkheid om de temperatuur te regelen en met ingebouwde of verwisselbare batterijen. De mods worden onderverdeeld in de categorieën: gereguleerde mods en mechanische mods. Daarnaast zijn er mods voor de beginnende damper en voor de ervaren damper. De mods voor de beginnende damper zijn eenvoudig instelbaar en de mods voor de ervaren damper hebben vaak meerdere mogelijkheden om de dampervaring optimaal aan te passen aan zijn of haar wensen, zoals temperatuurregeling.

Gereguleerde MOD

De gereguleerde mod is uitgerust met een printplaat en chip om de stroom te regelen. De mod bezit een mechanisme dat de power output, de beveiliging en tal van andere functies voor zijn rekening neemt. Dit type mod wordt ook wel Advanced Personal Vaporizer (APV) genoemd. APV’s worden vooral aangeboden in de vorm van een box of een buis.

Mechanische MOD

De mechanische mod is bedoeld voor de gevorderde E-roker. Deze E-sigaret bevat slechts één mechanische schakelaar. Het enige dat een mechanische mod (of unregulated mod) doet is de batterij in contact brengen met de clearomizer op het moment dat de gebruiker op het knopje drukt. Hierdoor heeft de gebruiker volledige controle over de E-sigaret en daarbij de dampervaring en mogelijkheden. Mechanische mods worden veelal gepresenteerd in een buisvormige behuizing.

Heeft een Box MOD een interne of verwisselbare batterij?

Box mods zijn verkrijgbaar met een interne of verwisselbare batterij. De interne batterij zit vast in de box mod. Deze kan je niet vervangen en deze type batterijen beschikken over een vast aantal milliampères (mAh). Het mAh geeft aan hoe groot de capaciteit of gebruikersduur van de batterij is. Een box mod met een interne batterij is over het algemeen wat meer compact.

De verwisselbare batterij kan je dus wel vervangen. Afhankelijk van de batterij die je kiest zijn het aantal mAh’s ook verschillend. Waar interne batterijen weinig vrijheid hebben daar heb je met een verwisselbare batterij meer vrijheid. Deze kan namelijk eenvoudig vervangen worden als deze leeg of versleten is. Box mods met een verwisselbare batterij zijn over het algemeen groter dan box mods met een interne batterij. Ze zijn groter, omdat er in de behuizing ruimte moet zijn voor de verwisselbare batterij.

Wattage van een Box MOD

Elke box mod heeft een eigen wattage bereik. Hoeveel watt je nodig hebt is verschillend per damper. Het is belangrijk om te weten dat verdampers met coils zijn die tot 100 watt kunnen hebben, maar er zijn ook verdampers die maar maximum 12 watt kunnen hebben.

Als je de instellingen van de wattage van de box mod gaat wijzigen dan heeft het direct effect op de dampervaring. Bij een hoger wattage gaat er meer stroom door de coil en hierdoor wordt deze heter met als gevolg dat er meer damp wordt geproduceerd. Het tegenovergestelde gebeurd bij een lager wattage. In dit geval gaat er minder stroom door de coil en hierdoor krijg je een iets koelere en mindere damp.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere modellen box mods in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.