Hier vindt u meer informatie over E-liquid steeping

Wat is e-liquid steeping?

Steepen is het “op smaak laten komen” van de e-liquid. Steepen zorgt voor een betere smaakbeleving bij vrijwel alle soorten e-liquid. Dit geldt voor zowel kant-en-klare e-liquids als zelfgemaakte liquids. Technisch gezien is steepen het proces waarbij de afzonderlijke componenten van de e-liquid zuurstof kunnen absorberen en tegelijkertijd met elkaar gaan binden. Het resultaat hiervan is een meer uitgebalanceerde vloeistof waarbij de diepere smaken meer tot zijn recht komen. De meest eenvoudige en effectieve methode (steepen d.m.v. tijd) is hieronder beschreven:

  1. Schud de e-liquid goed door elkaar gedurende een paar minuten zodra deze binnen is.
  2. Zet de e-liquid gedurende 24 uur weg op een droge, koele, stofvrije en donkere plek (temperatuur rond de 20 graden).
  3. Schud na 24 uur het flesje nogmaals eens goed door gedurende een paar minuten.
  4. Draai vervolgens de dop van de fles en laat de vloeistof ongeveer een kwartier “ademen”. Dit doe je hooguit één keer per 24 uur gedurende de dagen dat de e-liquid moet steepen.
  5. Voorgaande 1 of meerdere dagen herhalen. Het is volledig afhankelijk van de ingrediënten of een korte of lange steeptijd noodzakelijk is. Het is een kwestie van uitproberen wat voor de gebruiker het gewenste effect geeft.

Heb vooral geduld als u een eigen liquid maakt

Bij bovenstaande methode is geduld een schone zaak. Mocht blijken dat het bij een bepaalde e-Liquid onvoldoende resultaat oplevert, herhaal dan de stappen. De meeste e-Liquids tonen een verschil in smaak na 24 tot 48 uur. Andere e-liquids hebben weer een week of nog langer nodig. Vooral e-liquids met tabak smaken vereisen vaak een langere steeptijd. Zelf e liquid maken is een onderdeel van DIY (Do It Yourself). Lees hier meer over in het kennisbank artikel "Wat is DIY?"

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere E-liquids in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.