Meer informatie over dampen en vapen

Wat is dampen of vapen?

Dampen of vapen zijn andere benamingen voor het gebruik van de elektronische sigaret. Het wordt dampen of vapen genoemd, omdat de gebruiker de rook (damp) inhaleert die de elektronische sigaret produceert. Deze damp wordt geproduceerd door E-liquid. E-liquid is een vloeistof dat geplaatst wordt in de tank van een E-sigaret. Deze vloeistof wordt vervolgens door het activeren van het verhittingselement omgezet in damp. U kunt verschillende smaken liquid vapen. Daarnaast heeft u ook de keuze uit E-liquids met of zonder nicotine.

De damp is vergelijkbaar met sigarettenrook

De damp die u inhaleert kunt u vergelijken met de rook die u inademt van een normale sigaret. Echter is de rook van elektrische sigaret veel minder schadelijk voor de gezondheid. De damp van een E-sigaret is namelijk vrij van schadelijke stoffen zoals teer, koolmonoxide, cyanide en polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Daarnaast bevat de damp ook geen radioactieve sporenelementen zoals polonium. Wat de damp van een E-sigaret wel bevat is nicotine. Deze keuze is aan u zelf, omdat u ook nicotinevrij kunt dampen en bovendien is nicotine niet kankerverwekkend. U kunt kiezen voor E-liquid met een tabaksmaak, maar er zijn ook genoeg andere smaken verkrijgbaar, zoals fruit- en dranksmaken.

Vapen heeft geen invloed op je smaakorganen

Uit onderzoeken is gebleken dat het roken van traditionele tabak een negatieve invloed heeft op je smaakorganen en dus smaakbeleving. Als u rookt heeft dit een negatief effect op de smaak van eten en drinken. In tegenstelling tot het “normaal roken” heeft vapen geen negatief effect op de smaakbeleving. Als u de E-sigaret gebruikt om te stoppen met roken dan zult u merken dat u langzaam en zeker weer meer smaak krijgt.

Drink genoeg water als u vaped

Vapen vraagt wel veel vocht van je lichaam. Er wordt sowieso aangeraden om dagelijks genoeg water te drinken, maar met het roken van de elektrische sigaret wordt dit zeker aangeraden. Dit voorkomt namelijk dat u uitdroogt of een vape tong krijgt. Ook wel de damperstong genoemd. Dit gebeurt als u te vaak “dezelfde” E-liquid dampt en/of te weinig water drinkt. Het vermindert of blokt dan de smaak. Dit is overigens niet permanent. U kunt dit oplossen door een andere liquid te dampen, minder te dampen en/of genoeg water te drinken.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-liquids in het assortiment om te dampen

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.