Meer informatie over de onderdelen van de E-sigaret

Waaruit bestaat een E-sigaret?

Een E-sigaret bestaat uit meerdere onderdelen. In dit artikel gaan we dieper in op elk onderdeel van de E-sigaret, zodat u aan het eind van dit artikel precies weet uit welke onderdelen een E-sigaret bestaat en welke rol zij spelen. Achtereenvolgend bespreken we de volgende onderdelen van de elektronische sigaret.

Welke rol speelt de batterij bij de E sigaret?

De batterij is het onderdeel van de E-sigaret die zorgt voor spanning in de elektronische sigaret. Door deze spanning wordt de coil in werking gesteld. De coil wordt heet door de spanning van de batterij en dit is het moment dat de E-liquid verdampt kan worden als u een trek neemt van de elektronische sigaret. In elke E-sigaret zit een batterij en deze speelt samen met de coil een grote rol bij het produceren van damp.

Wat doet een clearomizer?

De clearomizer is het vloeistofreservoir in de elektrische sigaret waarin E-liquid wordt opgeslagen. Vervolgens zorgt de clearomizer ervoor dat de liquid langs de gloeidraad geleid wordt wanneer u een trekje neemt van de E-sigaret. Hier start de dampervaring. Er zijn verschillende clearomizers op de markt beschikbaar, zoals de bottom coil en de top coil clearomizer.

Wat doet de coil van een E-sigaret?

De coil is een onderdeel van de clearomizer en is simpel uitgelegd een gloeidraad die ervoor zorgt dat de E-liquid verdampt kan worden. De coil dient regelmatig vervangen te worden, omdat deze opbrand. Hoe snel deze opbrand is afhankelijk van het dampgebruik en het type liquid. Daarnaast zijn coils verkrijgbaar in verschillende weerstanden die van invloed zijn op de hoeveelheid damp en smaak van de liquid.

E liquid voor de E-sigaret

E-liquid, ook wel E-juice of E-vloeistof genoemd, is een vloeistof die toegevoegd wordt aan de E-sigaret. De E-liquid wordt in het verdampsysteem van de clearomizer/tank verdampt en hierna kan de gebruiker van de elektronische sigaret de damp inhaleren.

Wat is een driptip?

Een driptip is een mondstuk die aan de bovenkant van de E-sigaret gevestigd is. Via de driptip wordt de damp geïnhaleerd door de lippen op de driptip te zetten.

Wilt u meer weten over wat een E-sigaret is? Lees hier meer!

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.