Meer informatie over de bestandsdelen van een coil

Waaruit bestaat een coil?

De coil in een E-sigaret bestaat uit coil en wick materiaal. Dit kan één gloeidraad of meerdere gloeidraden zijn plus een stofje, dat E-liquid opneemt (bijvoorbeeld katoen), dat om de draad heen is gewikkeld. Tegenwoordig gebeurt dit vaak met organisch katoen, maar er zijn ook andere materialen. De coils kunt u kant-en-klaar bestellen, maar voor de doe-het-zelver is het mogelijk om een coil zelf te ontwerpen met de verschillende materialen. Dit is echter niet weggelegd voor de beginnende damper. Dit vraagt kennis en ervaring.

Verschillende coil materialen

De basis van een coil is een weerstandsdraad. Kanthal is er daar één van. Kanthal wordt onder andere gebruikt als gloeidraad in de coil (verhittingselement). Kanthal is gemaakt van een chroom-ijzer-aluminiumlegering en is bestand tegen hoge temperaturen. Tot maar liefst 1400 Celsius.

Naast kanthal is er ook nichroom. Dit type materiaal heeft een andere samenstelling dan kanthal. Deze bestaat namelijk uit een corrosiebestendige chroomnikkel-legering. Deze gloeidraad is bestemd tegen een temperatuur van ongeveer 1200 Celsius.

Verschillende wick materialen

Tegenwoordig wordt organisch biologisch katoen vaak gebruikt als stofje dat om de gloeidraad zit, omdat het E-liquid goed opneemt. Het gebruikte wick materiaal heeft een grote invloed op de smaak- en de dampervaring. Elk type materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten.

Naast organisch biologisch katoen worden ook wel Ekowool Silica en standaard Silica als wick materiaal gebruikt. Deze materialen worden toegepast in standaard coils en in de RBA/RTA en RDA Silica compatibel systemen.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere coils in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.