Meer informatie over de bestandsdelen in E-liquid

Waaruit bestaat e-liquid?

De hoofdingrediënten van e-liquid zijn PG en VG. Naast de PG/VG-verhouding worden er aroma’s, gedestilleerd water en eventueel nicotine toegevoegd. De overheid stelt strenge eisen aan de productie, samenstelling en ingrediënten van e-liquids. Bij Slimroken verkopen wij dan ook enkel goedgekeurde liquids. Hierdoor heeft u altijd een veilig product.

Hieronder gaan we verder in op de ingrediënten van de e-liquid.

PG en VG verhouding in e-liquid

Elk merk en soms ook de vloeistoffen binnen een merk zelf, kunnen een verschillende PG en VG verhouding hebben. Deze verhouding bepaalt grotendeels de ervaring tijdens het dampen. PG zorgt voor de “kriebel” in de keel en creëert voornamelijk de smaak. Een hoger VG gehalte in een e-liquid zorgt in veel gevallen voor een mildere smaak en meer dampproductie. De ideale verhouding tussen PG en VG is voor iedere damper anders. Het hangt dan ook totaal van persoonlijke voorkeur af. Slimroken.nl heeft een breed arsenaal aan liquidverhoudingen:

  • 100%PG
  • 100%VG
  • 15%PG / 85%VG
  • 20%PG / 80%VG
  • 22%PG / 78%VG
  • 30%PG / 70%VG
  • 35%PG / 65%VG
  • 50%PG / 50%VG
  • 70%PG / 30%VG
  • 80%PG / 20%VG

In onderstaande tabel is een overzicht gegeven van de verschillende eigenschappen die PG en VG bezitten. Deze tabel kunt u ook gebruiken wanneer u zelf e-liquid wilt maken.

PG VG
Sterkere smaak Minder sterke smaak
Minder damp Meer damp
Sterkere throathit Zachtere throathit
Kan soms allergische reactie opwekken Wekt geen allergische reactie op
Dunnere vloeistof Dikkere vloeistof

Aroma in e liquid

De smaakstoffen in e-liquid worden aroma’s genoemd. Net zoals in voeding worden ook in e-liquid smaakstoffen toegevoegd. Alle smaakaroma's zijn goedgekeurd voordat ze worden gebruikt in een liquid.

Gedestilleerd water

Gedestilleerd water is zeer zuiver water. Door destillatie van dit water zijn alle zouten en organische stoffen verdwenen. Het water wordt niet altijd aan e-liquids toegevoegd. Het kan ook dienen als toevoeging om e-liquids dunner te maken. Mensen doen dit wanneer het VG gehalte te hoog is.

E-liquid met of zonder nicotine

Nicotine is zoals algemeen bekend een verslavende stof. In tegenstelling tot een traditionele sigaret is het mogelijk om met een elektrische sigaret de nicotine inname af te bouwen. Hoe minder nicotine er in de vloeistof zit, des te meer de smaak naar voren komt, maar des te kleiner de “kriebel” is. Slimroken.nl heeft een ruime variatie in nicotinegehalte: 0mg, 2mg, 3mg, 6mg, 12mg, 18mg en 20mg.

 

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.