Meer informatie over de nicotine in E-liquid

Waar komt de nicotine die in elektronische sigaretten wordt gebruikt vandaan?

De nicotine die in de elektronische sigaretten wordt gebruikt komt, net als de nicotine die in gewone sigaretten wordt gebruikt, van de tabaksplant. De nicotine in een e-sigaret komt echter wel van een andere tabaksplant. In de e-liquid waarmee de elektronische sigaret wordt gevuld zit doorgaans meer nicotine dan in een gewone sigaret. Voor het maken van deze e-liquid wordt daarom een andere tabaksplant gebruikt dan voor een gewone sigaret. Er wordt een tabaksplant met een hoog gehalte nicotine gebruikt. 

Nicotine kan ook gemaakt worden in een laboratorium

Niet alle nicotine die in een e-sigaret wordt gebruikt is afkomstig van de bladeren van een tabaksplant. Het is mogelijk om synthetische nicotine te maken in een laboratorium. Die kosten van het produceren van nicotine in een laboratorium zijn wel vijf keer hoger dan nicotine die verkregen wordt uit de bladeren van een tabaksplant. Waarschijnlijk worden de kosten lager als er in de toekomst nog meer e-liquid in het laboratorium wordt geproduceerd. Zijn de kosten van in het laboratorium gemaakte e-liquid nog te hoog? Niet in de landen waar de overheid de rokers van sigaretten heel veel belasting laat betalen omdat ze vinden dat rokers zondigen.

Veel synthetische nicotine is afkomstig uit China

Waar wordt veel nicotine in een laboratorium gemaakt? Een van de bedrijven is de HiLiQ company. Waarschijnlijk zijn er in China nog meer bedrijven waar nicotine wordt gemaakt die niet afkomstig is van de tabaksplant. Daarom wordt deze nicotine wel aangeduid met NTN (‘non tabacs nicotine’, geen tabaksnicotine). Een voordeel van de NTN nicotine is de grote zuiverheid. In van tabaksplanten afkomstige nicotine zitten altijd kleine bestanddelen die er niet in thuishoren en die er niet uitgehaald kunnen worden.

Er zijn webwinkels die geen uit China afkomstige e-liquid verkopen

Niet alle webwinkels voor e-sigaretten verkopen e-liquids uit China. Waarom niet? Niet omdat de originele e-liquid van slechte kwaliteit zou zijn. Integendeel, Chinese merken als Dekang en Hangsen zijn merken met e-liquids van uitstekende kwaliteit. Het probleem in China is echter de namaak. Je weet daarom nooit zeker of je met het origineel te maken hebt. In veel kleine fabriekjes in China worden e-liquids gemaakt die voorzien worden van een bekende merknaam. De prijs van deze e-liquids is echter verdacht. In veel kleine fabriekjes in China wordt e-liquid geproduceerd met een bekende merknaam. Waarschijnlijk zijn er bij het produceren van deze e-liquids goedkope grondstoffen van twijfelachtige kwaliteit gebruikt. Niet alleen de kwaliteit van deze e-liquids is twijfelachtig. Ook de arbeidsomstandigheden van het personeel laten waarschijnlijk te wensen over.

Kies voor uit Europa afkomstige e-liquids

Heel veel e-liquids, meer dan 90%, zijn afkomstig uit China. Wellicht kun je bij een webwinkel toch beter kiezen voor de kwalitatief goede uit Europa afkomstige e-liquids. Er zijn webwinkels die een breed assortiment uit Europa afkomstige e-liquids aanbieden.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere E-liquids in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.