Meer informatie over de rookervaring

Voelen E-sigaretten aan alsof je een echte sigaret rookt?

Er zijn gebruikers die hopen dat het gebruiken van een E-sigaret niet hetzelfde gevoel geeft als het roken van een sigaret. Je kunt bij het vergelijken van het gevoel letten op een vijftal criteria:

  • Voel je dezelfde warmte en sensatie van de damp in de mond voor het inhaleren?
  • Hoe voelt de damp in je keel als je inhaleert? Nicotine en PG kunnen zorgen voor een tintelend effect.
  • Is de E-sigaret die je in je hand houdt, met zijn knop om te wijzigen of zijn automatische sensor voor het regelen van het inhaleren, te vergelijken met een gewone sigaret?
  • Lijkt de damp van een E-sigaret op de rook van een sigaret? Heb je met een e-sigaret de mogelijkheid om ringen en wolken te maken?
  • Is het effect van de nicotine in een E-sigaret te vergelijken met het effect van de nicotine in een sigaret?

Rekening houden met verschillende generaties E-sigaretten

De overeenkomsten tussen E-sigaretten en gewone sigaretten kunnen niet direct worden vastgesteld. De E-sigaret is namelijk in de loop der jaren veranderd. Er zijn inmiddels drie generaties. De eerste generatie zijn de E-sigaretten ter grootte van een pen, lijkend op een echte sigaret. De tweede generatie, de vaporisers, zijn de E-sigaretten die zo groot zijn als een kleine sigaar. De derde generatie, de Personal Vaporizer, zijn de E-sigaretten waarbij je zelf de gewenste dampervaring kunt instellen. De E-sigaretten van de verschillende generaties hebben allemaal verschillende kenmerken. De vraag of de E-sigaret aan een echte sigaret doet denken moet dus drie keer worden beantwoord.

Voelt een E-sigaret van de eerste generatie aan alsof je een echte sigaret rookt?

De E-sigaret van de eerste generatie geeft niet het gevoel alsof je een echte sigaret rookt. Aan vier van de vijf genoemde criteria kan niet worden voldaan. Wel is een E-sigaret die je in je hand houdt te vergelijken met een echte sigaret.

Voelt een E-sigaret van de tweede generatie aan alsof je een echte sigaret rookt?

Een E-sigaret van de tweede generatie geeft veel meer het gevoel dat je een echte sigaret rookt. Er wordt voldaan aan drie van de vijf criteria. Het gevoel in de keel tijdens het inhaleren van de damp lijkt op het gevoel in de keel tijdens het inhaleren van rook. Het effect van de nicotine in de E-sigaret is vergelijkbaar met het effect van de nicotine in een sigaret. Bovendien voelt ook het in de hand houden van een E-sigaret van de tweede generatie aan als het vasthouden van een echte sigaret.

Voelt een E-sigaret van de derde generatie aan alsof je een echte sigaret rookt?

Een E-sigaret van de derde generatie lijkt bij het in de hand houden niet meer op een echte sigaret. E-sigaretten van de derde generatie voldoen wel aan vier andere criteria. Zelfs de damp van de E-sigaret vertoont duidelijke overeenkomsten met de rook van een sigaret.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.