Meer informatie over het gebruik van een E-sigaret in een vliegtuig

Mag ik een E-sigaret gebruiken in het vliegtuig?

Vapen (het dampen van e-sigaretten) is tegenwoordig verboden in vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen. Een van de redenen is dat het dampen van een e-sigaret grote wolken damp kan veroorzaken. Dat is ongetwijfeld iets wat de andere passagiers niet willen. Bovendien kunnen passagiers allergisch zijn voor de Propylen Glycol (PG) in de damp. Die passagiers krijgen last van een verkrampte en kriebelende keel.

Twee redenen om geen e-sigaret te dampen in een vliegtuig

Er zijn nog twee andere redenen om niet te dampen in een vliegtuig van een luchtvaartmaatschappij. De eerste is dat de damp van een e-sigaret lijkt op rook. Daardoor kan paniek ontstaan onder de passagiers. De tweede reden is dat de elektrische sigaret een batterij met een hoge capaciteit kan bevatten. Bij goedkope modellen kunnen er vonken ontstaan.

Een E-sigaret gebruiken in een vliegtuig kan zeer gevaarlijk zijn

Eigenlijk is het een kwestie van gezond verstand. Er zijn veel dingen die niet mogen in een vliegtuig. Mensen zouden in ieder geval hun behoefte om te roken of te dampen moeten onderdrukken. Zowel het roken van gewone sigaretten als van e-sigaretten kan brand veroorzaken. Verkeerd gebruik van de e-sigaret kan een explosie veroorzaken. 

Zowel het roken als het gebruik van e-sigaretten is verboden

De luchtvaartmaatschappijen moeten een duidelijk beleid volgen. Het is daarom een goede zaak dat ze zowel het roken van sigaretten als het gebruik van e-sigaretten verbieden. Waar niet mag worden gerookt mag ook niet worden gedampt, want in de uitgeademde damp van een e-sigaret bevindt zich ook nicotine. Bovendien bevinden zich in de damp ingrediënten die tot een vervelende reactie kunnen leiden bij mensen die last hebben van astma of een allergie. Ze kunnen onder andere een heftige aanval van astma krijgen.

Het is bekend dat batterijen kunnen exploderen onder een bepaalde druk

Bepaalde vormen van de e-sigaret kunnen verwisselbare lithium batterijen bevatten. Lithium batterijen kunnen exploderen als ze niet goed verpakt worden of als ze niet goed worden gebruikt. Hetzelfde geldt als er een bepaalde druk op de batterij wordt uitgeoefend. Om die reden worden ze doorgaans niet per luchtpost verzonden.

Het is beter om niet te roken in een afgesloten ruimte

Het mag dan bewezen zijn dat de damp van de e-sigaret minder schadelijk is dan de rook van een sigaret, ook de damp van een e-sigaret is niet geheel onschadelijk. De reuk en de zichtbare dampwolken kan leiden tot irritatie bij de passagiers in het vliegtuig, wanneer deze allergisch zijn voor één van de bestandsdelen. Het is dus geen goed idee om een e-sigaret te gebruiken in de cabine van een vliegtuig.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.