Meer informatie over de geur van de E-sigaret

Laten e-sigaretten een vervelende geur achter?

Rokers van sigaretten laten een geur achter die direct wordt opgemerkt. Gebruikers van e-sigaretten weten dat ze nauwelijks een geur achterlaten. Het is in ieder geval geen sterke geur. De geur wordt ook niet als vervelend ervaren. Iemand die in zijn kantoor een e-sigaret had gebruikt en enige tijd later klanten ontving, kreeg zelfs opmerkingen van klanten over de aangename geur in zijn kantoor. Die klanten wisten overigens niet waar die aangename geur van afkomstig was.

De geur die e-sigaretten achterlaten is niet zo sterk

Gebruikers van een e-sigaret laten, in vergelijking met rokers van sigaretten, in ieder geval geen sterke geur achter. Er wordt ook niet, zoals door het roken van een sigaret, een geur achtergelaten op kleding of meubels. Omdat de geur niet sterk is hebben mensen in de omgeving van gebruikers van de e-sigaret er ook weinig last van. Een uitzondering is een eventuele allergie voor één van de bestandsdelen van de damp die vrijkomt bij het roken.

Welke geuren worden door de e-sigaret achtergelaten?

De geur die wordt achtergelaten is afhankelijk van de smaakstoffen in de e-liquid. Er zijn gearomatiseerde en niet gearomatiseerde e-liquids. De niet gearomatiseerde e-liquids laten slechts een korte tijd een geur achter terwijl de gearomatiseerde e-liquids een langere tijd een aangename geur achterlaten.

Er worden door de gebruikers van e-sigaretten dus wel geuren achtergelaten, maar die geuren zijn nooit zo prikkelend of vervelend als de geuren die achtergelaten worden door de rokers van sigaretten.

Geuren zijn meestal snel weer verdwenen

De door een e-sigaret gemaakte geuren zijn niet alleen niet sterk. De geur is ook zo weer verdwenen. Zo meldt een gebruiker van een e-sigaret, die een e-liquid met de smaken aardbei en perzik had gebruikt, dat de geuren binnen vijf minuten weer waren verdwenen. De verschillende stoffen in de damp van een e-sigaret kunnen dus wel zorgen voor een bepaalde geur, maar die geur is doorgaans snel weer verdwenen.

Roken mensen in de omgeving van een gebruiker van de e-sigaret mee?

Bij het roken van sigaretten roken de mensen in de omgeving van de roker mee. De sigarettenrook bevat nicotine. Roken de mensen in de omgeving van de gebruiker van een e-sigaret ook mee? De e-sigaret levert geen rook maar nicotine damp. Daarom is van meeroken geen sprake. Bovendien ruikt de damp niet als tabaksrook en blijft de damp ook niet lang hangen. Daarom mag de e-sigaret vaak wel gebruikt worden op plaatsen waar het roken van een sigaret verboden is.

Gebruikers van de e-sigaret kiezen voor een schone en frisse levensstijl

Heb je genoeg van de tabaksrook in je kleren, je bezittingen en van de as in de asbakken? Overweeg dan om over te stappen op de e-sigaret, want elektronische sigaretten produceren geen as of onaangename, lang aanhoudende geurtjes of gele vies ruikende vingers en vieze gele tanden. 

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.