Meer informatie over de E-sigaret en stoppen met roken

Kunnen e-sigaretten me helpen bij het stoppen met roken?

Op het internet zijn verhalen te vinden van ex-rokers die ervan overtuigd zijn dat het gebruik van de e-sigaret geholpen heeft bij het stoppen met het roken van sigaretten. Ook is op het internet te lezen dat in het Verenigd Koninkrijk inmiddels twee miljoen mensen van het roken van sigaretten zijn overgestapt op de e-sigaret. De elektrische sigaret wordt gezien als een minder ongezond alternatief voor het roken van sigaretten.

Veel gebruikers van e-sigaretten blijven sigaretten roken

Ruim 85 procent van de gebruikers van de e-sigaret  is, zo blijkt uit onderzoek, de e-sigaret gaan gebruiken omdat ze willen stoppen met roken. Uit langdurig onderzoek blijkt dat dit goede voornemen vaak niet haalbaar is. Zes jaar na het stellen van de vraag waarom ze de elektrische sigaret zijn gaan gebruiken, bleek dat de meeste mensen nog steeds sigaretten rookten. In de praktijk had het roken van de e-sigaret dus niet echt geholpen bij het stoppen met roken. Dit komt echter doordat zij het gebruik van de elektrische sigaret niet correct gebruiken om te stoppen met roken. Het is namelijk de bedoeling om het nicotinegehalte af te bouwen, waardoor de behoefte aan een normale sigaret ook verdwijnt.

Waarom de E-sigaret een effectief hulpmiddel is bij het stoppen met roken

De elektronische sigaret is een effectief hulpmiddel bij het stoppen met roken, want zowel de handelingen als de behoefte aan nicotine komt overeen. Er zijn flesjes e-liquid te koop met verschillende doses nicotine, dus je kunt als gebruiker van de e-sigaret zelf de hoeveelheid nicotine bepalen. Door te kiezen voor een steeds lagere dosis kun je je nicotineverslaving geleidelijk afbouwen. Overigens zijn er ook flesjes met e-liquid die in het geheel geen nicotine bevat. En er bestaan ook E-liquids met CBD wat kan helpen bij verschillende soorten kwaaltjes, zoals angst en slapeloosheid.

Adviezen voor rokers die over willen stappen op de e-sigaret

Een e-sigaret blijkt een effectief hulpmiddel te zijn om te stoppen met roken of om het roken te verminderen. Dat wordt aangetoond door minstens veertig wetenschappelijke onderzoeken. Bovendien bevat een e-sigaret geen teer en geen koolmonoxide. Een e-sigaret bevat dus minder schadelijke stoffen van tabak. Er is dus alle reden om over te stappen op een e-sigaret. Ben jij een verstokte roker die wil proberen te stoppen met roken door over te stappen op de e-sigaret? Dan moet je de volgende adviezen opvolgen:

  • Stop volledig met het roken van sigaretten. Gebruik tabak en de e-sigaret dus niet samen.
  • Combineer het gebruik van de e-sigaret met de klassieke nicotinevervangers.
  • Ben je definitief overgestapt op de e-sigaret. Overweeg dan om ook te stoppen met de e-sigaret. Ga in ieder geval niet (weer) roken, want een sigaret is schadelijker dan een e-sigaret.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.