Meer informatie over de verslaving bij een elektrische sigaret

Is het roken van de elektrische sigaret verslavend?

Het is bekend dat je verslaafd kunt raken aan de gewone sigaret. Het antwoord op of je verslaafd kunt raken aan de elektronische sigaret is ja. Zowel de gewone sigaret als de elektronische sigaret bevatten nicotine, maar nicotine is niet de enige reden dat rokers verslaafd raken aan sigaretten. Het zijn andere stoffen en chemicaliën in de tabak die de rokers van sigaretten verslaafd maken. Elektronische sigaretten bevatten geen tabak en andere schadelijke stoffen, maar kunnen wel nicotine bevatten. En dat is dan weer wel verslavend.

Onderzoek naar de verslaving aan tabak en aan de elektronische sigaret

Onderzocht is of rokers van gewone sigaretten eerder verslaafd raken aan tabak dan gebruikers van de elektronische sigaret aan de elektronische sigaret met nicotine. Er waren weliswaar gebruikers van de e-sigaret met nicotine die er verslaafd aan raakten, maar de verslavingsverschijnselen waren zeker niet zo sterk als bij de rokers van de gewone sigaret. De elektrische sigaret is duidelijk minder verslavend dan de gewone sigaret. Daar komt bij kijken dat bij de elektronische sigaret het nicotinegehalte afgebouwd kan worden en dat is bij het roken van normale tabak niet mogelijk.

Er zijn gebruikers die de elektronische sigaret met nicotine wel verslavend vinden

Een gebruiker meldt op internet dat hij verslaafd is geraakt aan de elektronische sigaret met nicotine. Hij is van mening dat hij nu veel meer verslaafd is aan nicotine dan in de periode dat hij sigaretten rookte. Dat is volgens hem gebeurd omdat hij de elektronische sigaret vaker en op meer plaatsen kan gebruiken dan de gewone sigaret. Het hangt er daarom vanaf waar u de E-sigaret voor gebruikt. De E-sigaret is ontworpen voor rokers om te stoppen met roken of in ieder geval neit meer de chemicaliën van de sigaret binnen te krijgen.

Er zijn ex-rokers die de voordelen van de E-sigaret inzien

Een ex-roker meldt op het internet dat hij niet gelooft dat elektronische sigaretten net zo schadelijk zijn als de sigaretten die hij twintig jaar lang heeft gerookt. Niet alleen is zijn reuk nu veel beter, hij voelt zich door het gebruiken van de elektronische sigaret ook veel beter dan toen hij nog sigaretten rookte. De risico's van elektrisch roken worden momenteel onderzocht. Gebruik de E-sigaret alleen als hulpmiddel om te stoppen met het roken van traditionele tabak.

De risico’s van de e-sigaret zijn nog niet goed onderzocht

Niet iedereen is blij dat e-sigaretten steeds populairder worden. Het is de vraag of e-sigaretten werkelijk zo onschuldig zijn als wel wordt beweerd. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de mogelijek risico’s van de e-sigaret. Dat komt ook door het feit dat de elektronische sigaret nog maar sinds kort door veel mensen wordt gebruikt. Het is bovendien geen eenvoudig onderzoek. De verschillende liquids, met verschillende smaken en van verschillende merken, kunnen heel verschillende chemicaliën bevatten. Uitgezocht moet worden welke chemicaliën de gezondheid mogelijk kunnen schaden om een eerlijk oordeel te vormen.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.