meer informatie over de invloed van elektrisch roken op je gebit

Is de E-sigaret slecht voor je tanden?

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar het verband tussen elektrisch roken en de gezondheid van het gebit. Tussen vaping en tandsteen is in ieder geval geen verband vastgesteld. We weten echter nog te weinig over andere effecten van vaping op de gezondheid van onze tanden. Daarom zal er nog verder onderzoek moeten worden verricht. Een van de vragen die wel wordt gesteld is of vaping de tanden geel maakt. Door op het internet te zoeken naar ervaringen van mensen die vapen kan die vraag wellicht worden beantwoord.

Elektrisch roken maakt de tanden niet geel

Het antwoord is, zo blijkt uit de ervaringen van mensen die al jaren vapen, simpelweg nee. Roken van sigaretten verkleurt de tanden. Bij vaping is er echter geen sprake van rook, teer of van tabak. Daarom verkleuren de tanden niet.

Waarom verkleuren de tanden niet?

Zojuist is opgemerkt dat de tanden niet verkleuren omdat er geen sprake is van rook of van tabak. Dat antwoord kan nog worden aangevuld. Er is bij vaping geen sprake van verbranding. Geen verbranding, dus geen gele verkleuring van de tanden. De teer en ander chemische stoffen die vrijkomen bij het roken van een gewone sigaret veroorzaken het geel worden van de tanden.

Mensen die gaan vapen moeten een bezoek brengen aan de tandarts

Besluit je om te gaan vapen? Breng dan in ieder geval een bezoek aan de tandarts. Volgens de tandarts is vapen niet zonder risico. Regelmatige controle en gebitsreiniging beschermt de tanden en het tandvlees.

De mogelijke gevolgen van elektrisch roken

Tanden zullen doorgaans niet geel worden of verkleuren door het vapen. Helaas is vapen toch niet zonder risico. Niet iedere damper krijgt problemen met zijn tandvlees. Vapers moeten wel weten wat de symptomen zijn van tandvleesproblemen. Heb je last van rood, geïrriteerd of bloedend tandvlees? Is je tandvlees gezwollen? Trekt je tandvlees zich terug? Ga dan naar de tandarts. Het is belangrijk om tandvleesproblemen tijdig te behandelen. Dan is de behandeling waarschijnlijk succesvol en kan verlies van tanden worden voorkomen.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.