Meer informatie over de veiligheid van de elektrische sigaret

Hoeveel keer per dag kan de E-sigaret veilig worden gebruikt?

Het aantal keren dat je de elektronische sigaret veilig kunt gebruiken is niet algemeen bekend. Er is iemand die zegt dat maximaal 400 pufjes per dag wordt aanbevolen. Meer dan 400 trekjes per dag zou kunnen leiden tot de vapers tong, een tijdelijke ongevoeligheid voor aroma en smaak. De bron van deze informatie is onbekend en verschilt ook per persoon. 

Het aantal keren per dag is afhankelijk van de persoon

Wie de vraag stelt hoeveel keren iets veilig is om te doen, kan het antwoord verwachten dat het afhankelijk is van de persoon. Ook de hoeveelheid elektronische sigaretten die veilig kunnen worden gerookt, kan dus van persoon tot persoon verschillen. Waarschijnlijk is er een verband tussen de hoeveelheid sigaretten die iemand heeft gerookt en het aantal keren dat nu de elektronische sigaret wordt gebruikt. Heb je met de elektronische sigaret aan je behoefte aan nicotine voldaan? Dan is dat prima. Natuurlijk kun je ook besluiten dat het niet nodig is om volledig aan je behoefte aan nicotine te voldoen, want het is uiteindelijk de bedoeling dat je de nicotineverslaving afbouwt. Begin daarom met een hoog nicotinegehalte en breng dit uiteindelijk terug tot 0% nicotine.

Verminder de hoeveel E-liquid en het nicotinegehalte

Een ex-roker die vijf sigaretten per dag rookte begon met tien keer per dag de elektronische sigaret te gebruiken. Geleidelijk aan verminderde hij het aantal keren dat hij de elektronische sigaret gebruikte. Hij zegt dat je kunt genieten van vapen als je een passende smaak kiest, maar hij geeft ook het advies om de hoeveelheid e-liquid die je gebruikt geleidelijk aan te verminderen tot een E-liquid met 0% nicotine.

Is de E-sigaret schadelijk voor de gezondheid?

Het gebruik van een e-sigaret kan wellicht schadelijk zijn voor de gezondheid. De E-liquids bevatten immers vaak nicotine en smaakstoffen. Het is bekend dat een hoge concentratie nicotine schadelijk is voor de gezondheid. Wat de risico's van dampen met nicotinevrije E-liquids zijn is nog niet bekend. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. De e-liquid waarmee de e-sigaret wordt gevuld bevat in ieder geval geen antivries, geen andere gevaarlijke chemische stoffen en geen kleine deeltjes metaal. Wat betreft je gezondheid is het veiliger om een e-sigaret te gebruiken in plaats van een normale sigaret.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.