Meer informatie over elektrisch roken

Hoe werkt de elektrisch roken?

Een elektrische sigaret ziet er vaak uit als een eenvoudig apparaat. Dit is ook in de meeste gevallen de waarheid. Er zijn modellen die meer geavanceerd zijn, maar het principe bij elektrisch roken komt op hetzelfde neer. De gebruiker neemt een trek van de E-sigaret, inhaleert de damp die ontstaat door de verhitting van E-liquid en de gebruiker blaast deze vervolgens weer uit.

De batterij zorgt voor het activeren van de coil

Elke elektronische sigaret heeft een batterij. Zonder batterij werkt de E-sigaret niet net zoals een smartphone niet aangaat zonder opgeladen accu. De batterij voorziet de elektronische sigaret van spanning en activeert de coil. En het activeren van de coil zorgt er voor dat liquid wordt omgezet in damp. Indien de batterij leeg is kunt u deze gewoon weer opladen. Lees hier meer over de batterij van de E-sigaret.

Het verdampen van vloeistof

U plaatst E-liquid in de clearomizer/tank van de elektrische sigaret. Hier zit ook het verdampingselement. De tank en het verdampingselement zorgen er samen voor dat de vloeistof door de batterij verdampt kunnen worden. De damp kunt u vervolgens inhaleren en uitblazen.

Het kiezen van een smaak en nicotinegehalte

De E-liquid kunt u zelf aanschaffen en afstemmen naar de gewenste smaak. Zo heeft u ook de keuze om een liquid te dampen met of zonder nicotine. Dit is de laatste stap van elektrisch roken. Samengevat hebben we dus de batterij die het verhittingselement activeert. Het verhittingselement vervolgens zet de liquid om in damp en deze damp inhaleert de gebruiker.

 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere soorten E-sigaretten in het assortiment.

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Hier vindt u alle contactmogelijkheden.

 

Ga hier terug naar de startpagina van de kennisbank.