E-Liquid kopen

Uw e-sigaret word gevuld met e-liquid, ook wel ''e-juice'' genoemd. Deze vloeistof wordt tijdens het gebruik van de elektrische sigaret verdampt. De term dampen (of vapen) heeft hier uiteraard ook zijn naam van gekregen. Bij Slimroken vindt u een uitgebreide selectie van hoge kwaliteit e-liquids van merken die voldoen aan onze strengste kwaliteitsrichtlijnen. Maak uw keuze uit onze e-liquids met diverse tabaksmaken, fruitsmaken en bijzondere blends met de gewenste nicotinesterkte of helemaal nicotinevrij.

  • Breed assortiment
  • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
  • Scherpe prijzen

Wat is e-liquid?

E-liquid is een vloeistof op basis van Propyleen Glycol (PG) en Vegetable Glycerine (VG) aangevuld met water, smaakstoffen en evt. nicotine. De e-liquid wordt verhit in de clearomizer door de coil of atomizer en zorgt zo voor de dampproductie. 

De verhouding PG/VG en andere ingrediënten zorgt er voor dat elke liquid zijn eigen smaak- en dampervaring krijgt. Een hoger VG gehalte zorgt over het algemeen voor meer damp, een hoger PG gehalte voor meer smaak. Let er wel op dat niet alle coils en clearomizers geschikt zijn voor pure of hoog VG gehalte e-liquids.

E-liquids zijn over het algemeen in te delen in de volgende smaken:

  • Fruit
  • Tabak
  • Mint / menthol
  • Blends en mixen

Naar keuze kunt u kiezen voor een nicotinesterkte van 0mg tot 18mg. 

Goede kwaliteit e-liquid kopen online

E-liquid is door de loop der jaren continu doorontwikkeld en de kwaliteit van meerdere spelers op deze markt is tegenwoordig uitmuntend hoog.
Waar vroeger liquids afkomstig uit china voor 90% van de markt zorgden, zijn er tegenwoordig diverse e-liquids van hoogwaardige kwaliteit beschikbaar uit het Westen en zelfs van eigen Nederlandse bodem zoals Millers Juice. 

Wij hebben Millers Juice als ons huismerk gekozen, aangezien de Nederlandse eisen aan producten tot de zwaarste binnen de EU behoren.

Regelgeving e-liquid

Met een paar simpele zoekopdrachten op Google zijn er nog steeds verhalen te vinden over ondeugdelijke e-liquids in het verleden. Bestandsdelen die niet vermeld waren op het etiket of niet in de getoonde verhoudingen in het product zaten zijn hier goede voorbeelden van. Dit wilt u als consument uiteraard nooit meemaken.

Sinds februari 2015 worden de eerste stappen qua nieuwe wetgeving op het gebied van de elektronische sigaret brache doorgevoerd op Europees niveau. Hier valt met name ook de e-liquid onder.  Bestandsdelen moeten gedocumenteerd zijn in MSDS documenten en daarnaast moet zowel de verpakking als de etikettering aan strenge eisen voldoen. Dit is iets wat, in onze ogen, al vanaf de eerste introductie geregeld had moeten zijn.

Nu de regelgeving eindelijk ingevoerd is, zullen deze ondeugdelijke liquids in onze ogen ook snel uit de markt verdwijnen.

Pure e liquid

Zorg dat u altijd zeker bent van wat u inhaleert! Wilt u meer weten over de e-liquids in ons assortiment of wilt u graag ons advies om smaken te kiezen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met een persoonlijk advies.

Voor de ervaren vaper en DIY'er hebben we ook verschillende DIY e-liquids en accessoires zoals: