Rebuildable Dripper Atomizers (RDA)

De afkorting RDA staat voor Rebuildable Dripper Atomizer. Dit zijn tanks die het mogelijk maken om uw eigen gemaakte coils te gebruiken. In deze atomizers/clearomizers druppelt u de E-liquid rechtstreeks op de wick/katoen. De smaakbeleving is bij dit soort clearomizers een stuk groter dan bij de ‘’normale’’ clearomizers. Op deze pagina zijn alle RDA clearomizers in het assortiment van Slimroken terug te vinden.

2 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
 • Smoant Battlestar RDA Krachtige RDA van Smoant, zeer geschikt voor de ervaren damper.
  € 10,06
 • Tank
  2 ml
  Coil
  Cobra Coils
  Asvape Cobra RTA Clearomizer - 2ML

  Asvape sub ohm tank met 2ml e-liquid capaciteit en een 0.5Ohm Cobra coil.

  Tank
  2 ml
  Coil
  Cobra Coils
  € 31,95
2 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
+ Toon meer - Toon minder

Een RDA clearomizer kopen bij Slimroken?

Een RDA clearomizer werkt anders dan de ‘’normale’’ clearomizers. De afkorting staat voor Rebuildable Dripper Atomizer. Deze tank geeft u dus de kans om zelf uw eigen coils te maken met Kanthal gloeidraad en katoen. Een RDA tank dampt u altijd op de DTL (Direct-To-lung) methode.

Wat de RDA clearomizers zo uniek maakt is het feit dat deze tank niet beschikt over een reservoir voor E-liquid. U druppelt de liquid rechtstreeks op het katoen tussen de gloeidraden. U dient dus zelf steeds het katoen tussen de wick nat te houden. Het nat houden van het katoen door middel van liquid te druppelen wordt ook wel ‘’drippen’’ genoemd. Hierdoor gebruiken RDA Drippers over het algemeen een stuk meer liquid.

Het gebruiken van een RDA clearomizer vereist dus wel wat meer handelingen dan bij een ‘’normale’’ clearomizer die werkzaam is op voorgebouwde coils. Dit maakt het minder geschikt voor on-the-go dampen. Echter brengt een RDA tank ook voordelen met zich mee. Daar vertellen we u meer over in het kopje hieronder.

Waarom zou ik een RDA clearomizer gebruiken?

Een RDA clearomizer vergt enige ervaring met het bouwen van eigen coils. Het zijn hierdoor producten die vaak worden gebruikt door enthousiaste dampers.

De voornaamste reden dat iemand kiest voor een RDA clearomizer is de verbeterde smaakbeleving. De smaak van een E-liquid  komt beter tot zijn recht tijdens het dampen met een RDA tank. Dit komt doordat u zelf uw eigen coils bouwt en zelf bepaald welk soort katoen de liquid opneemt.

Ook de dampproductie ligt een stuk hoger bij een RDA tank. Dit komt doordat u bij dit soort tankjes dampt met een hoger wattage. Bij voorgebouwde coils kunt u vaak niet dampen op wattages hoger dan 100W. Dit komt doordat de vloeistof hierbij volledig in de coil dient te zakken en dit lukt niet altijd. Bij de RDA clearomizer dript u de vloeistof direct op het katoen waardoor deze dus ook meteen doordrenkt raad met liquid.

Het is verstandig om een liquid met hoog VG gehalte te gebruiken in combinatie met een RDA. Deze zijn hoger in het VG gehalte en produceren hierdoor meer damp.

Welke merken RDA clearomizers heeft Slimroken in het assortiment?

De RDA clearomizers worden voornamelijk in gebruik genomen door ervaren/enthousiaste dampers. Hierdoor heeft Slimroken hier een selectief assortiment aan deze producten opgenomen.

In totaal hebben wij twee verschillende merken verkrijgbaar: GeekVape en Asvape. Dit zijn drie merken met een gevestigde naam in de E-sigaret branche. Dit is dan ook de reden geweest waarom wij voor deze specifieke merken hebben gekozen. Wilt u meer informatie vergaren over deze verschillende clearomizers? Dan is het verstandig om de productomschrijvingen door te nemen. Hier staat altijd duidelijk vermeld welke specificaties een product heeft en op welke manier u deze in gebruik kunt nemen.

Meer weten over clearomizers? Lees hier dan meer over in onze kennisbank.