Kanthal Wire

Kanthal gloeidraad is geschikt voor het bouwen van uw eigen coils. Het materiaal Kanthal is een handelsnaam voor een weerstandsdraad. Het wordt vaak gebruikt als gloeidraad in een verdamper. Het metalen draad wordt geliefd door zijn elektrische geleiding en lange levensduur. Hieronder een overzicht van alle soorten en maten Kanthal Wire dat u kunt vinden in het assortiment van Slimroken.

3 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
 • Kanthal A1 Coil Wire - 0.16 - 0.60mm - 30 FT (10 MTR)

  Kanthal wire gewikkeld op een rol van 10 meter, in een doorzichtige case.

  Vanaf: € 3,29
 • Ni200 / Nickel Coil wire - 30FT - 10 MTR)

  UD Nickel Wire gebruikt u voor het dampen met temperature control.

  Vanaf: € 3,99
 • Coil Master Comp Wire - 10 FT (3 MTR)

  Coil draad voor het wikkelen van uw eigen coils.

  Vanaf: € 9,95
3 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
+ Toon meer - Toon minder

Kanthal gloeidraden kopen Slimroken?

Gloeidraden kan men gebruiken voor de ontwikkeling van zelfgebouwde coils. Dit gloeidraad werkt dan als verhittingsmechanisme in de tank. De gloeidraden die u op deze pagina terug kan vinden zijn de gloeidraden die ontwikkeld zijn van het materiaal Kanthal.

Kanthal is een handelsnaam voor een soort weerstandsdraad. De reden waarom Kanthal in gebruik wordt genomen is het elektrische weerstandsvermogen van het materiaal. Daarnaast is Kanthal bestand tegen extreem hoge temperaturen, tot wel 1400 graden Celsius.

De standaardmaat van Kanthal wordt aangeduid met de naam: Kanthal Wire Gauge (afgekort: AWG). De maten variëren over het algemeen van 24 AWG tot 34 AWG.
Over het algemeen geldt er één belangrijke regel bij Kanthal. Hoe dunner de draad, hoe hoger de weerstand. Hoe dunner de draad, hoe hoger de AWG is.

Wenst u een lagere weerstand? Dan kunt u dus beter kiezen voor een dikker draad. In dit geval is de AWG dus lager. De weerstand bepaalt de smaak en dampproductie van een E-liquid.

Een hoge weerstand staat gelijk aan een grotere smaakbeleving. De smaak die is verwerkt in een E-liquid komt op deze manier dus beter tot zijn recht. Een lage weerstand staat gelijk aan een grotere dampproductie. Gloeidraden met een lage weerstand worden over het algemeen gebruikt in combinatie met E-liquids met een hoge VG waarde. De stof VG zorgt voor de hoeveelheid damp die wordt afgegeven tijdens het dampen. Hoe hoger het VG gehalte, hoe hoger de dampproductie.

Met een gloeidraad alleen komt u niet ver. U dient namelijk ook een stuk katoen tussen de gloeidraden te bevestigen. Het katoen tussen de gloeidraden zorgt ervoor dat de E-liquid of Shake ’n Vape op een correcte manier wordt opgenomen.

Wanneer u een stuk katoen plaatst tussen de gloeidraden dient u deze, alvorens u begint met vuren/dampen, goed in te laten trekken met liquid. Laat u de liquid niet goed intrekken of gebruikt u te weinig liquid? Dan bestaat er de kans dat het katoen meteen zal verbranden. Verbrand katoen is te herkennen aan een vervelende verbrande smaak en nare geur die het achterlaat.

Waarom zou ik Kanthal gloeidraad gebruiken?

Het gebruiken van uw eigen gloeidraad heeft verschillende aspecten waarmee u rekening dient te houden. Het vergt enige ervaring om dit proces op een correcte manier uit te voeren. Zo kunt u ten eerste niet in elke clearomizer uw eigen gloeidraad gebruiken. Wanneer u uw eigen coils bouwt met uw eigen gloeidraad dient u een RTA of RDA clearomizer aan te schaffen. Deze clearomizers werken niet op standaard coils, maar alleen op zelfgebouwde coils.

De reden dat mensen kiezen voor zelfgebouwde coils is de vrijheid die het de mensen aanreikt. U kunt namelijk zelf kiezen welk soort gloeidraad u kiest. Daarnaast bepaalt u ook zelf welk soort katoen u verwerkt tussen de gloeidraden. Deze factoren komen ten goede van de smaakbeleving en/of dampproductie tijdens het dampen.

Welke soorten Kanthal gloeidraad heeft Slimroken in het assortiment?

Zoals u eerder heeft kunnen lezen is het materiaal Kanthal verkrijgbaar in verschillende diktes. Deze diktes bepalen deels de weerstand van een bepaalde gloeidraad. In theorie zijn er ook andere factoren (denk aan het aantal wikkelingen) die meespelen in de weerstand van een bepaalde draad.

Slimroken heeft een breed scala aan Kanthal gloeidraden. Het grootste merk binnen deze categorie is GeekVape. De gloeidraden van GeekVape zijn verkrijgbaar in uiteenlopende diktes/weerstanden. Het is aan u om te kiezen welk soort draad de voorkeur heeft.

Gaat u dus liever voor een grotere smaakbeleving? Dan is het verstandig om te kiezen voor een zo dun mogelijk gloeidraad. Deze hebben een hoog AWG, ook wel GA genoemd bij GeekVape.

Wenst u toch een grotere dampproductie? Dan kunt u kiezen voor een dik gloeidraad. Deze hebben een laag AWG, ook wel GA genoemd bij het merk GeekVape.

Meer weten over elektronisch roken? Lees hier dan meer over in onze kennisbank.