DIY - Do It Yourself

Voor de doe-het-zelvers heeft Slimroken een ruim assortiment aan DIY artikelen opgenomen. Hierbij kan u denken aan coil draden, wicks, kanthal wire, complete kits en RDA Drippers voor de gevorderde dampers. Daarnaast hebben we ook aroma's in het assortiment. Hiermee kunt u een eigen e-liquid samenstellen.

+ Toon meer - Toon minder

DIY e-sigaret artikelen kopen?

De DIY e-sigaret, Do it Yourself e-sigaret, is voor de ervaren damper. Onder de ervaren dampers is DIY een bekend begrip. DIY is dan ook niet bedoeld voor de beginnende damper. Als beginnend damper navigeert u naar de e-sigaret startersets.

Sommige dampers geven sowieso niks om de DIY e-sigaret en het zelf maken van coils, maar voor anderen is de mogelijkheid van Do it Yourself het helemaal. DIY is er niet alleen op het gebied van hardware, maar ook op het vlak van e-liquids. De smaak en dampproductie kan met DIY artikelen, in combinatie met een beetje creativiteit, naar een hoger niveau worden gebracht. Daarnaast is DIY voor velen een hobby.

Zelf e-liquid maken?

Om zelf DIY e-liquid te maken heb je een base en een aroma nodig. Voor de base (basisvloeistof) kan de damper kiezen uit verschillende PG en/of VG verhoudingen. Op de informatiepagina van e-liquids vindt u onderaan meer informatie over de PG/VG-verhoudingen.

Het aroma zorgt voor de smaak in de e-liquid en aroma’s zijn verkrijgbaar in meerdere smaken en merken. Bij het zelf maken van uw e-liquid is het mogelijk om de smaak helemaal aan uw eigen voorkeuren aan te passen. Dit kunt u doen door verschillende varianten te combineren. Als u zelf e-liquid wilt maken dan is het handig om wat e-liquid navulflessen in huis te hebben. U kunt deze flessen gebruiken voor het mengen en de opslag van de door u gecreëerde e-liquid.

Zelf coils maken?

DIY op het gebied van hardware gaat voornamelijk over zelf coils maken. Het zelf maken van de DIY coil kunt u doen met coil en wick materiaal. Om dit te doen heeft u speciale tools en gereedschap nodig. Het zelf maken van coils en het spelen met hardware is alleen weggelegd voor de ervaren damper. Het vraagt daarnaast enige kennis van elektrotechniek en u moet om kunnen gaan met tools/gereedschappen.

DIY toolkit

Wanneer u uw eigen coils wilt bouwen heeft u een DIY toolkit nodig. Dit is een complete gereedschap set om bijvoorbeeld uw eigen coils te testen en te bouwen. De toolkits bevatten onder andere doormeet instrumenten, verschillende soorten tangetjes, pincetjes en stukken katoen.

Meer weten over de DIY? Lees hier dan meer over in onze DIY kennisbank.