Bijbehorende coils voor in de clearomizer/tank

De coil, of atomizer head, is het verhittingselement in de clearomizer dat zorgt voor de verdamping van E-liquid in uw E-sigaret. Coils worden vaak specifiek voor een bepaalde tank gemaakt. In ons assortiment hebben we alle coils ingedeeld op tank, zodat u de passende coils kunt vinden. Wanneer u nieuwe coils wilt bestellen dan houdt u rekening met twee dingen: het type tank en de gewenste dampervaring.

  • Gratis verzending
  • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
  • Veilig en makkelijk betalen
1 artikel(en)
1 artikel(en)

Coils kopen bij Slimroken.nl

Als u de juiste coils wilt kopen dient u rekening te houden met het type tank en de gewenste dampervaring. Coils worden namelijk vaak specifiek voor een bepaalde tank gemaakt. In ons assortiment hebben we alle coils ingedeeld op tank, zodat u gemakkelijk de passende coils vindt en de coils kan bestellen. Daarnaast kunt u ook coils van verschillende merken, zoals Joyetech, SMOK en Aspire, bij Slimroken.nl kopen.

De werking van de coil bij een E-sigaret

De coil van een E-sigaret, of atomizer head, is het verhittingselement in de clearomizer dat zorgt voor de verdamping van E-liquid. Een coil bevat een wikkel van ijzerdraad met katoen (ook wel wick genoemd). Het katoen neemt liquid op en de ijzerdraad verhit de E-liquid middels de batterij in de E-sigaret. E-sigaret coils worden gemaakt van diverse typen metaal zoals nikkel, kanthal en titanium. Het materiaal, de dikte en het aantal wikkels bepalen de weerstand van de coil. De weerstand wordt uitgedrukt in Ohmage en bepaalt de output (hoeveelheid damp) van de E-sigaret.

Coils van een E-sigaret moet regelmatig vervangen worden

Een E-sigaret coil vervangen dient regelmatig te gebeuren om een optimale smaak en dampproductie te behouden. De gemiddelde levensduur van een coil is 2 tot 6 weken voordat deze vervangen moet worden in uw vapor. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief u uw E-sigaret gebruikt. Wanneer u veel en vaak dampt zal u de coil sneller moeten vervangen dan wanneer u af en toe een trekje neemt. U zult vanzelf merken dat de coil en smaak achteruit gaat.

Hoe maak ik mijn coil schoon?

Coils schoonmaken kunt u doen door deze te laten weken in gedenatureerde alcohol of door te spoelen met lauwwarm water. Het schoonmaken met water is de gemakkelijkste manier. Door het lauwwarme water kan de vastzittende E-liquid losraken en hierdoor wort het katoen ietwat schoner. Voordat u de coil weer wilt gebruiken raden wij aan deze minimaal 24 uur te laten drogen. Hetzelfde geld bij het gebruik van gedenatureerde alcohol, nadat je de coil een paar uur hierin hebt laten weken.

Er zijn verschillende soorten coils

Er zijn verschillende soorten coils verkrijgbaar. Standaard coils (1 Ohm of hoger), Sub ohm coils (lager dan 1 Ohm) en coils geschikt voor temperature control. Welke coil je het beste kunt kiezen is lastig te zeggen. Dit heeft weer met persoonlijke voorkeur te maken. Als u twijfelt dan helpen wij u graag via onze chat met het kiezen van de juiste soort coil voor u.

Standaard coils

De standaard coils hebben een hoge weerstand en zijn opgebouwd uit kleine gloeispiralen met dun draad. Hierdoor is de damp minder warm. Daarbij gaat de batterij bij dit type coil minder snel leeg en hoef je minder vaak de E-liquid bij te vullen, omdat deze coils een mindere dampproductie hebben. Bij dit type coil is er minder power van de batterij nodig, waardoor u ook minder vaak de tank dient te vullen met E-liquid. De standaard coils hebben een lagere dampproductie vergeleken met de Sub Ohm coils.

Sub ohm coils

De Sub Ohm coils geven meer damp, maar ook meer warmte af. Deze coils zijn vaak opgebouwd uit ietwat grotere gloeispiralen en hebben dikkere draden. Hierdoor is er meer vermogen/wattage nodig om de gloeispiraal op te warmen. Dit heeft als gevolg dat de batterij sneller leeg gaat. Omdat er meer damp ontstaat gaat de E-liquid ook sneller op dan bij de standaard coils.

Temperatuur geregelde coils

Temperatuur geregelde coils zijn bedoeld voor box mods met temperature control modus. Controleer altijd of naast uw tank ook het type mod hiervoor geschikt is. De weerstand van de coil en de instelling van voltage en/of wattage zijn hier ondergeschikt aan de temperatuur instelling. U stelt de temperatuur hier zelf in en de temperatuur regeling doet de rest.

Meer weten over coils? Lees hier dan meer over in onze kennisbank.

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk de contactmogelijkheden hier!