Coils

Bestel uw coils en atomizers voor elk merk en type clearomizer gemakkelijk online. Alle coils zijn voor het gemak ingedeeld op het type clearomizer waar hij op past om verrassingen te voorkomen. Gebruik de navigatie om de geschikte coils per clearomizer in te zien.

 • Breed assortiment!
 • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Betalen met iDeal of Afterpay!
121 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
121 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Wat is een Coil?

De coil, of atomizer head, is het verhittingselement in de clearomizer dat zorgt voor de verdamping van E-liquid. Een coil is bevat een wikkel van ijzerdraad met katoen (ook wel wick genoemd). De katoen neemt liquid op en de ijzerdraad verhit deze wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd vanuit de batterij van de de E-sigaret. 

Coils worden gemaakt van diverse typen metaal zoals nikkel, kanthal en titanium. Het materiaal, de dikte en het aantal wikkels van de coil bepalen de weerstand in Ohm van de coil en daarmee de output.

De juiste Coils kopen

Coils worden vaak specifiek voor een bepaalde tank gemaakt. Wanneer u nieuwe coils wilt bestellen moet u dus rekening houden met twee dingen: het type tank en de gewenste dampervaring

In ons assortiment hebben we alle coils ingedeeld op tank zodat u gemakkelijk de passende coils vindt. Daarna heeft u afhankelijk van uw type clearomizer vaak ook de keuze uit verschillende coils. Coils worden over algemeen ingedeeld in drie typen:

 • Standaard coils (1 Ohm of meer)
  Bij de hoge weerstand is de smaakbeleving intenser en wordt de damp minder warm. Zo kun je volop genieten van de E-liquid of E-liquid flavors die je gebruikt. Daarbij gaat de batterij minder snel leeg en hoef je minder vaak de E-liquid bij te vullen.
 • Sub Ohm coils (Minder dan 1 Ohm)
  Sub Ohm coils geven meer damp, maar ook meer warmte af. Ook worden deze coils vaak met verschillende constructies gemaakt waarbij er meerdere spoelen in de coil zit waardoor er meer katoen kan worden verhit voor meer damp. E-liquid zal vaker moeten worden bijgevuld.
 • Coils geschikt voor temperature control
  TC coils zijn bedoeld voor box mods met temperature control modus. Controleer naast uw tank ook of uw mod hiervoor geschikt is.

Niet elke batterij is geschikt voor een hogere weerstand. Controleer dit dus eerst voordat je een coil koopt met een hoge weerstand. De weerstand gaat ook gepaard met het voltage van de batterij.

Twijfelt u over de beste coil voor uw E-sigaret of smaak? Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer advies.

Levensduur van een Coil

Coils moeten regelmatig vervangen worden om een optimale smaak en dampproductie te behouden. De gemiddelde levensduur van een coil is 2 tot 4 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief u uw E-sigaret gebruikt. Wanneer u veel en vaak dampt zal u de coil sneller moeten vervangen dan wanneer u af en toe een trekje neemt. U zult vanzelf merken dat de coil en smaak achteruit gaat.

Ook is het verstandig dat u de clearomizer schoonmaakt voordat u een nieuwe coil plaatst of bijvoorbeeld overstapt op een nieuwe smaak. De clearomizer en coil schoonmaken kan gewoon met lauw water. Het beste is om de coil hierna te laten drogen voor 24 uur, maar droog burnen kan ook door een paar keer kort de coil te verhitten zonder liquid alvorens u de tank weer vult.