Coils

In elke e-sigaret is een coil nodig om te kunnen dampen. Bij Slimroken heeft u een uitgebreide keuze aan coils en atomizers voor elk merk en type clearomizer. Alle coils zijn voor het gemak ingedeeld op het type clearomizer waar hij op past om verrassingen te voorkomen. Gebruik de navigatie om de geschikte coils per clearomizer in te zien.

Alle coils worden verkocht in verpakkingen van 5 stuks tenzij anders vermeld.

Onze coils zijn scherp geprijsd en snel leverbaar. Op maandag t/m donderdag vóór 21.00u besteld, is de volgende dag in huis.

 • Breed assortiment
 • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Nieuwste producten!
94 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
94 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat is een coil?

Een coil is een van de belangrijkste onderdelen in je e-sigaret, omdat deze de e-liquid verdampt en dus zorgt voor de heerlijke smaaksensatie. Letterlijk vertaald uit het Engels betekend coil ''spoel'' of ''wikkel''. Deze is meestal gemaakt van metaaldraad maar kan soms ook van nikkel, titanium of RVS gemaakt zijn. Door middel van een soort lontje die "wick" wordt genoemd kan de e-liquid vanuit de tank bij de coil terecht komen waardoor je de liquid kan dampen. Hoe meer deze ''wick'' verhit wordt hoe meer damp er geproduceerd wordt.

Coils worden vaak gemaakt voor hetzelfde merk e-sigaret. Je kunt helaas niet elke coil in elke e-sigaret gebruiken. Hierdoor is het belangrijk na te gaan welke coils wel op jouw e-sigaret passen om een miskoop te voorkomen.

Levensduur van een coil

Coils moeten regelmatig vervangen worden om een optimale smaak en damp te krijgen. De gemiddelde levensduur van een coil is 2 tot 4 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je een e-sigaret gebruikt. Wanneer je veel en vaak dampt zul je de coil sneller moeten vervangen dan wanneer je af en toe gebruik maakt van je e-sigaret. Je zult vanzelf merken dat de smaak achteruit gaat of dat je een nare smaak ervaart. 

Ook is het verstandig dat je de clearomizer vaak genoeg schoonmaakt voordat je een nieuwe coil gaat gebruiken of bijvoorbeeld overstapt op een nieuwe smaak. Wanneer je merkt dat de smaak achteruit gaat is het schoonmaken of bijvullen een aanrader. De coil schoonmaken kan gewoon met lauw water. Hierna moet de coil droog geblazen worden en minimaal 24 uur drogen voordat je deze weer kunt gebruiken. Ook de ''wick'' moet regelmatig schoongemaakt worden omdat hier opgedroogde e-liquid aan blijft plakken. Dit kun je gewoon met een schone doek of tissue doen.

Verschillende coils

Bij Slimroken worden veel verschillende coils in meerdere maten aangeboden. Zo zul je veel zogenoemde bottom coils tegenkomen. Dit zijn coils die verder van het mondstuk af geplaatst worden zodat je geen hete lucht tegen je lippen of in je mond krijgt.

Daarnaast bestaan er verschillende weerstanden die verdeeld zijn in normale en lage weerstand. Hierdoor kan de hoeveelheid damp en de smaak variëren.

Meer smaak en minder damp? Koop dan een coil van 2.2 tot 2.5 Ohm

 • Bij de hoge weerstand is de smaakbeleving een stuk intenser en kun je volop genieten van de e-liquid of e-liquid flavors die je gebruikt. Daarbij gaat de batterij minder snel leeg en hoef je minder vaak de e-liquid bij te vullen.

Mildere smaak en meer damp? Koop dan een coil van 1.5 tot 2.0 Ohm

 • Bij een lagere weerstand is de smaakbeleving iets minder intens maar nog steeds aanwezig. De batter gaat sneller leeg en de kans op trekjes zonder damp is hoger. Ook zul je de e-liquid vaker moeten bijvullen dan bij een hoge weerstand coil.

Niet elke batterij is geschikt voor een hogere weerstand. Controleer dit dus eerst voordat je een coil koopt met een hoge weerstand. De weerstand gaat ook gepaard met het voltage van de batterij.

Wanneer je hier meer informatie over wilt neem dan contact met ons op. Wij geven u graag meer advies.