Clearomizers

Een clearomizer is een belangrijk onderdeel van uw E-sigaret en bepalend voor de dampervaring. Deze zorgt namelijk voor de verdamping van de e-liquid. In het assortiment van Slimroken vindt u clearomizers en tanks van bekende merken. In de clearomizer kunt u de gekozen atomizer of coil plaatsen waardoor de verdamping optimaal werkt. De clearomizers zijn ingedeeld op merk voor de E-sigaretten en mods. U kunt ook een volledige E-sigaret of vervangende coils en pyrex glaasjes aanschaffen bij Slimroken.

 • Gratis verzending
 • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Veilig en makkelijk betalen
123 artikel(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
123 artikel(en)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Een passende clearomizer kopen voor uw elektrische sigaret

Voorheen bestonden alleen de zogeheten cartomizers en was het aanschaffen van een losse clearomizer nog niet mogelijk. Doordat deze niet doorzichtig waren was lastig te bepalen of er nog genoeg E-liquid in de verdamper zat om de dag door te komen. Deze tanks waren maar eenmalig bruikbaar en werden vooraf gevuld met de E-liquid. Hierdoor moest men als de tank op was een hele nieuwe kopen en kon deze dus niet opnieuw gevuld worden met liquid. Hierom zijn er nieuwe tanks ontwikkeld. Let u wel op dat u een passende clearomizer voor uw E-sigaret/Mod koopt. Niet alle clearomizers passen namelijk. Hiervoor kijkt u naar het type aansluiting van beide onderdelen. Twijfelt u over de juiste tank? Neem dan gerust contact met ons op via de chat.

Vernieuwde tanks met meer inhoud

De vernieuwde tanks hebben meer inhoud, doordat de tanks groter zijn geworden. De tank wordt dus ook wel de clearomizer genoemd. Als u meer wilt weten dan kunt u het artikel; wat is een clearomizer? lezen.Dit is goed om te weten als u zelf een losse mod wilt aanschaffen en een bijpassende clearomizer/tank nodig heeft. Clearomizers zijn doorzichtig en daardoor kunt u bijhouden wanneer de E-liquid bijgevuld dient te worden. Het is een belangrijk onderdeel van de E-sigaret. Er zijn geen goede of slechte tanks. Dit is volledige afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

De werking van de tank

De werking van de clearomizer zorgt er kort gezegd voor dat de E liquid langs de gloeidraad geleid wordt, wanneer u zuigt aan de E-sigaret. De clearomizer zet de E-liquid vervolgens om in damp. Het is aan te raden om de clearomizer tank maar voor 3/4e te vullen, zodat het risico op lekken uit te sluiten is.

Zijn er verschillende soorten clearomizers?

Er zijn verschillende clearomizers te koop. Het grootste verschil zit in de manier van bijvullen en de smaak die de clearomizers afgeven. Daarnaast is er ook verschil in de inhoud van de tanks. De meeste tanks hebben een opslag van 2ml, maar er zijn ook tanks die net iets minder inhoud hebben. Als we het hebben over verschillende types dan zijn er bottom coil en de top coil clearomizer waaruit u kan kiezen.

Bottom coil clearomizer

Doordat de tank boven de coil zit hoef u zich niet druk te maken over of de E-liquid wel in de tank terecht komt. Wel moet opgelet worden dat de tank vanaf de onderkant gevuld moet worden en u de E-sigaret dus ondersteboven moet houden hiervoor. Deze manier van dampen zorgt ervoor dat de damp een langere weg naar de mond moet afleggen, hierdoor koelt het af en dit zorgt ervoor dat de coil vochtig blijft. Let wel op dat u niet te hard zuigt aan de driptip, want dan kunt u de E-liquid door de coil trekken, waardoor deze in de mond terecht kan komen. Op sommige tanks zit een Air Flow Controller welke de zuigkracht kan regelen.

Top coil clearomizer

Wanneer u net begint met dampen kunt u het beste kiezen voor een top coil clearomizer. Wel dient u rekening te houden dat de ”wick” voldoende E-liquid bevat. Dit doet u door de E-sigaret regelmatig even horizontaal te houden. Als u dit niet doet dan kunt u met een bijna lege clearomizer tank niet goed meer dampen.

De clearomizer schoonmaken

De clearomizer schoonmaken zorgt ervoor dat de clearomizer een lange levensduur behoudt. Vooral wanneer u een nieuwe smaak wilt dampen kunt u het beste even de clearomizer vullen met heet water. Vervolgens even in laten trekken en een paar keer goed schudden. Het is aan te raden de tank eerst goed te laten drogen om verdunning door achtergebleven water te voorkomen. Wanneer u per ongeluk de E-liquid heeft gevuld in de luchtbuis moet u deze meteen verwijderen. Dit kan namelijk de batterij van uw E-sigaret aantasten of de E-liquid kan in uw mond terecht komen tijdens het dampen. Hier leest u meer over het schoonmaken van de E-sigaret in het algemeen.

Verschillende merken 

Bij Slimroken.nl vindt u meerdere merken clearomizers. Er valt niet te zeggen welke tank de beste is. Dit hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren. In ons assortiment vindt u onder andere de volgende merken:

Meer weten over clearomizers? Lees hier dan meer over in onze kennisbank.

Heb je vragen of opmerkingen? Bekijk de contactmogelijkheden hier!