Batterijen

Bij Slimroken vindt u verschillende batterijen van topmerken met een lange levensduur. Voor elk merk hebben wij de keuze uit verschillende batterijen. Zo zijn de kleuren, maten en sterktes per batterij verschillend. Daarbij bieden wij ook mod batterijen in verschillende Ampère aan.

Batterijen van Slimroken zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een lange levensduur waardoor je optimaal kunt genieten van je E-sigaret en de E-liquid smaken.

Op maandag t/m vrijdag vóór 21.00u besteld, de volgende dag in huis. Alle producten worden binnen Nederland gratis geleverd!

 • Breed assortiment!
 • Ma t/m Do voor 21:00u besteld, de volgende dag in huis!
 • Betalen met iDeal of Afterpay!
14 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
14 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

E-sigaret activeren

Wanneer het knopje van de E-sigaret aangedrukt wordt, zal automatisch de batterij geactiveerd worden. Elke E-sigaret bevat een batterij welke ervoor zorgt dat de brander stroom krijgt. Zo zal de ''wick'' verhit worden door de batterij waardoor de E-liquid vanuit de tank/ clearomizer geleid kan worden naar de coil. Hier wordt de E-liquid verdampt en kunt u dus genieten van de heerlijke E-liquid smaak die je gekozen hebt. Hoe heter deze ''wick'' wordt, hoe meer damp u kunt produceren. Dit ligt natuurlijk aan de weerstand van de coils en het voltage van de batterij die in de e-sigaret zit.

Levensduur van een batterij

Hoelang de batterij van uw E-sigaret meegaat hangt sterk af van hoe intensief u dampt. Wanneer u een stevige damper bent kunt u beter kiezen voor een zwaardere batterij. De meeste batterijen kunnen ongeveer 300 keer herladen worden. Wanneer u een hijs hebt genomen moet de battterij opnieuw opwarmen voordat u weer een goed trekje kunt nemen.

In het onderstaande overzicht staat beschreven hoelang een batterij ongeveer mee gaat in uren. Deze wordt aangegeven in mAh wat staat voor milli ampère hour. Deze factor gaat uit van een vast aantal graden. Hoe vaker de batterij in korte tijd achter elkaar ingedrukt wordt, hoe hoger de temperatuur wordt. Daarom kunt u niet meteen na het nemen van een hijs weer een hijs nemen. Om optimale damp en smaak te verkrijgen zal tussen de 8 en 20 seconden gewacht moeten worden voordat de E-sigaret weer gereed is. Door de temperatuur en intensiteit is het lastig in te schatten hoeveel uur een bepaalde batterij meegaat. Wij hebben een grove schatting gemaakt:

 • 650 mAh: ongeveer 4 uur
 • 900 mAh: ongeveer 6 uur
 • 1100 mAh: ongeveer 8 uur
 • 1300 mAh: ongeveer 10 uur

Hier kunnen geen garanties aan verbonden worden, omdat dit sterk te maken heeft met de hoeveelheid van het dampen en tevens de manier van opladen. Hierbij is het van belang dat u alleen de oplader gebruikt die voor de batterij bedoeld is. Ook is het aan te raden de E-sigaret niet de gehele nacht op te laden. Wanneer de batterij vol is moet de oplader los gekoppeld worden om te voorkomen dat de batterij zijn kracht verliest. Wanneer u de batterij langer laat opladen dan nodig is kan de levensduur achteruit gaan. Ook heeft dit te maken met de weerstand van de coil die u in combinatie met de batterij gebruikt. Hoe lager de weerstand is hoe meer Ampère gebruikt wordt. Hierdoor zal de gebruiksduur ook zakken. 

Uw E-sigaret veilig gebruiken

Een aantal tips voor het optimaal benutten van de batterij zijn al gegeven. Wij hebben nog een aantal voor de hand liggende, maar toch belangrijke instructies om te zorgen dat u lang kunt genieten van de batterij en dus de E-sigaret: 

 • Zorg dat de batterij niet in aanraking komt met vloeistof zoals E-liquid
 • Laat uw E-sigaret niet in de volle zon of in een erg warme omgeving liggen
 • Zorg dat de batterij goed in de E-sigaret geplaatst wordt voor gebruik
 • Gebruik de batterij niet wanneer deze beschadigd, vervormd of verkleurd is 
 • De batterij mag niet heter dan 45°C worden
 • Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden

Wilt u meer informatie of uitleg over de batterijen die door Slimroken worden aangeboden? Neem gerust contact met ons op.