Shake & Vape liquids

Wat is een Shake & Vape liquid?

Een Shake & Vape is een concentraat met een sterk geconcentreerde aroma, die in de meeste gevallen gevuld zijn met 50ml in een 60ml fles. Aangezien de verhoudingen nog niet kloppen qua aroma, dient er een nicotinebooster aan worden toegevoegd. Zonder nicotinebooster zijn de Shake ‘N Vapes te sterk van smaak en dus nog niet klaar om te dampen. Nicotineboosters zijn verkrijgbaar in de verhoudingen: 0, 3, 6, 12 of 18mg. Na het toevoegen dient de fles ‘’geshaked’’ te worden voordat er ‘’gevaped” kan worden.

Welke nicotinebooster dient U te gebruiken?

Zie hieronder de verschillende verhoudingen per nicotinebooster:

0mg nicotinebooster 0mg Shake & Vape 60ml
3mg nicotinebooster 0.5mg Shake & Vape 60ml
6mg nicotinebooster 1mg Shake & Vape 60ml
12mg nicotinebooster 2mg Shake & Vape 60ml
18mg nicotinebooster 3mg Shake & Vape 60ml

 

Zoals hierboven vermeld kan het nicotinegehalte zelf bepaald worden middels het toevoegen van een nicotinebooster. Shake 'N Vapes hebben in de meeste gevallen een hoger VG gehalte en zijn dus gericht op de krachtigere mods en coils. Dit is de voornaamste reden dat Shake & Vapes vaker een lager nicotinegehalte hebben dan de standaard 10ml E-liquids, omdat het dampen van hoge-nicotine E-liquids niet als prettig ervaren wordt in de grotere varianten E-sigaretten.

Kan ik een Shake & Vape in mijn E-sigaret gebruiken?

Het dampen van Shake & Vapes wordt afgeraden voor dampers met een beginnende E-sigaret. Beginnende apparaten maken gebruik van kleinere coils met een hoog Ohmage, die meer geschikt zijn voor hogere PG liquids. Wanneer er toch gekozen wordt voor Shake ‘N Vape E-liquids zal U merken dat de levensduur van uw coil sterk zal dalen en de kans op een dry-hit (een verbrande smaak tijdens het dampen) erg groot is. De oorzaak hiervan is dat kleinere coils moeite hebben met het opnemen van de vloeistof. Het katoen in de coil zal dus eerder verbranden.

Kan ik de PG/VG verhouding van de Shake & Vape zelf aanpassen?

Zoals eerder benoemd hebben Shake ‘N Vapes een hoog nicotinegehalte. In de meeste gevallen zal dit 60% tot 100%VG zijn. Middels de nicotinebooster kunt U de PG/VG verhouding aanpassen. Onze nicotineboosters zijn verkrijgbaar in de volgende verhoudingen: 100%PG, 70%PG / 30%VG, 50%PG / 50%VG en 100%VG.

Als voorbeeld nemen we een Shake & Vape van 70%VG en 30%PG. U kunt deze verhouding aanpassen door er een andere PG/VG nicotinebooster aan toe te voegen. Door een 100%PG nicotinebooster toe te voegen komt de smaak meer tot zijn recht en wordt de zogeheten "throat hit" vergroot. Door het toevoegen van een 100%VG nicotinebooster wordt de VG gehalte vergroot en zal de smaak wat milder worden en de dampproductie vergroot. Hoge VG E-liquids en Shake ‘N Vapes zijn vaker gericht op de ervaren damper, die zoekende zijn naar de "big clouds".

Slimroken.nl heeft een uitgebreid assortiment aan Shake & Vapes om aan ieders behoeften te kunnen voldoen.