Ik wil meer informatie over MODs

Wat is een MOD?

De afgelopen jaren heeft de E-sigaret zich alsmaar ontwikkelt, wat heeft geresulteerd in steeds geavanceerdere en multifunctionelere modellen. “Mod” is een afkorting van het woord “modificatie” en stamt uit de begindagen van het elektronisch roken, toen “mods” nog eenvoudige, gemodificeerde batterijhouders waren. Een mod is tegenwoordig een instelbare batterij, met vele functies en in vele formaten. Mods bieden de gebruikers een ruime keuze in vermogen (spanning), instelbaarheid en werkmodi.

Welke MODs zijn er?

Mods bestaan er in vele uitvoeringen; alleen met variabel voltage, met variabel wattage, temperatuurregeling en met ingebouwde of verwisselbare batterijen. Er zijn mods verkrijgbaar die eenvoudig instelbaar zijn en dus uitermate geschikt zijn voor dampers die ofwel nieuw zijn op het gebied van het elektrisch roken of die een overstap willen maken naar het variabel voltage dampen. Daarnaast zijn er zeer uitgebreide mods beschikbaar die geschikt zijn voor de gevorderde E-roker. Met deze mods zijn de mogelijkheden eindeloos en is de gebruiker in staat om de dampervaring optimaal aan te passen aan zijn of haar wensen.

Regulated MODs

Deze variant is uitgerust met een printplaat en chip om de stroom te regelen. De mod bezit een mechanisme dat de power output, de beveiliging en tal van andere functies voor zijn rekening neemt. Dit type mod wordt ook wel Advanced Personal Vaporizer (APV) genoemd. APVs worden vooral aangeboden in de vorm van een box of een buis.

Mechanische MODs

Deze variant is bedoeld voor de gevorderde E-roker. Deze E-sigaret bevat slechts een mechanische schakelaar. Het enige wat een mechanische mod (of unregulated mod) doet is de batterij in contact brengen met de clearomizer op het moment dat de gebruiker op het knopje drukt. Hierdoor heeft de gebruiker volledige controle over de E-sigaret en daarbij de dampervaring en mogelijkheden. Mechanische mods worden veelal gepresenteerd in een buisvormige behuizing.

Slimroken.nl heeft een uitgebreid assortiment aan mods om aan ieders behoeften te kunnen voldoen.