Ik wil meer informatie over DIY

Wat is DIY?

DIY is een afkorting voor “Do It Yourself”, oftewel “doe het zelf”. Dit is een veelgebruikte term onder E-rokers en aanbieders van dampwaren. De markt van E-sigaretten heeft zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontwikkeld. Elektrische sigaretten worden steeds complexer door de technologische ontwikkelingen binnen de markt. Bij de beginnende E-roker draait het vaak om het zo dicht mogelijk benaderen van de voormalige rookbeleving. Een ervaren damper wil graag de technologie volgen en wat attractiviteit toevoegen aan de dampbeleving. Daar is het concept DIY natuurlijk uitermate geschikt voor.  

E-liquids zelf maken

Onder het DIY valt ook het zelf maken van een E-liquid. Dit wordt steeds populairder onder de E-rokers. Om zelf een E-liquid te maken heb je een base en een aroma nodig. Voor de base (basisvloeistof) kun je kiezen uit de verschillende PG of VG verhoudingen, op de pagina over E-liquids is meer te vinden over het verschil tussen PG en VG. Het aroma zorgt voor de smaak in de E-liquid en is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende smaken. Het is mogelijk om een smaak helemaal aan je eigen voorkeuren aan te passen door verschillende varianten te combineren.

Hardware

DIY op het vlak van hardware gaat voornamelijk over het zelf maken van de coil met daarvoor geschikt coil en wick materiaal. Om dit zelf te maken heb je speciale tools en gereedschap nodig. Het spelen met de hardware is enkel weggelegd voor de ervaren E-roker die handig is met tools/gereedschappen en kennis heeft van elektrotechniek. Voor die gebruikers is Do It Yourself een uitkomst om het dampplezier naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Slimroken.nl heeft een ruim assortiment aan DIY onderdelen om aan ieders dampbehoeften te kunnen voldoen.