Ik wil meer informatie over coils

Wat zijn Coils? 

Een coil is een onderdeel van de clearomizer waar de stroom van de batterij wordt omgezet in warmte. Het is kortgezegd het gloeidraad in de E-sigaret dat zorgt voor de verdamping van de E-liquid. De coil creëert een groot deel van de smaakbeleving en geeft de nicotine verzadiging. Aangezien een coil opbrand, dient deze regelmatig vervangen te worden. Wanneer deze vervangen moet worden hangt af van het dampgedrag van de E-roker. Iedere clearomizer heeft zijn eigen type verbrander. Coils zijn verkrijgbaar in verschillende weerstanden. De weerstand bepaalt de hoeveelheid damp en de puurheid van de smaak.

Waaruit bestaat een Coil?

De basis van elke verbrander is in principe hetzelfde: een gewonden metaaldraad, in de vorm van een spoeltje, met daartussen of omheen een stof, in de meeste gevallen katoen, dat de E-liquid kan opnemen. Het metalen spoeltje wordt gemaakt van roestvrij staal, nikkel, titanium of kanthal, welke allemaal een verschillende dampbeleving bieden.

Wat voor type Coils zijn er?

Wattage geregelde coils (wattage control), temperatuur geregelde coils (temperature control) én coils waarmee je beide kan doen zijn de verschillende type verbranders die verkrijgbaar zijn. Met temperatuur geregelde coils kan er alleen op temperatuur gedampt worden, terwijl met wattage coils alleen op wattage gedampt kan worden. Het type metaal dat in de verbrander is te vinden bepaald van welk type coil er sprake is. Temperatuur geregelde coils bestaan uit nikkel, titanium of roestvrij staal. Wattage geregelde coils zijn gemaakt van kanthal of roestvrij staal.

Wanneer dient de Coil vervangen te worden?

De coil dient vervangen te worden wanneer de E-liquid niet meer de volledige smaak biedt. Aan de verbrander is ook te zien wanneer deze aan vervanging toe is. De witte stof van de coil is dan bruin. Hoelang een E-roker met een coil kan doen is voor iedereen anders. Dit hangt af van het dampgedrag van de gebruiker. Indien U een zware E-roker bent zal de coil eens per 1-3 weken vervangen moeten worden. Indien U een lichte E-roker bent zal de verbrander eens per 2-6 weken moeten worden vervangen.

Slimroken.nl heeft een uitgebreid assortiment aan coils om aan ieders behoeften te kunnen voldoen.