Alles over clearomizers

Wat is een Clearomizer?

Een clearomizer, ook wel tank of atomizer genoemd, is het vloeistofreservoir in de E-sigaret waarin een E-liquid wordt geplaatst. De E-liquid wordt in de clearomizer opgeslagen en komt in contact met de gloeidraad en katoen in de coil. De keuze van uw atomizer speelt een belangrijke rol in het dampen en zijn daarom ook verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zijn geen goede of slechte tanks, elke tank heeft unieke eigenschappen en specificaties. De keuze van de atomizer hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen een Clearomizer en Cartomizer?

De clearomizer is de opvolger van de cartomizer. Het grote verschil tussen beide onderdelen is het design en het gebruik ervan. Een cartomizer wordt vaak vergeleken met een cartridge, waarbij de coil in de tank is verwerkt en is daarmee gericht op eenmalig gebruik. Zodra de coil verbrand is dient de gehele cartomizer weggegooid te worden. Tegenwoordig wordt met name de focus gelegd op de clearomizer, waarbij producenten allerlei verschillende tanks produceren waarbij de coil en het E-liquid reservoir gescheiden zijn. Het voordeel van de ‘nieuwe’ atomizers zijn de lagere kosten en het gebruikersgemak. Wanneer de coil verbrand is, wordt deze vervangen zonder dat alle onderdelen vervangen dienen te worden.

Wat is een Sub-Ohm Clearomizer?

Kortgezegd is een Sub-Ohm clearomizer een tank die gebruik maakt van coils met een weerstand onder de 1.0 Ohm. Voor de beginnende dampers is dit nog redelijk vaag. De weerstand, ook wel Ohmage genoemd, geeft de kracht van de coil aan. Hoe lager de Ohmage, des te groter de dampproductie. Een hogere weerstand resulteert in minder damp en is meer gericht op smaak. Een Sub-Ohm atomizer maakt gebruik van krachtige coils en bevat daarom ook een Airflow systeem, waarmee de luchttoevoer ingesteld kan worden. Een lage weerstand en hoog wattage resulteert vaak in meer hitte, wat ook merkbaar is tijdens het vapen. De luchttoevoer speelt herbij een grote rol, het aanpassen van de hoeveelheid lucht tijdens het inhaleren is een persoonlijke voorkeur en is hiermee voor iedere damper verschillend.

Een 510 aansluiting of eGo aansluiting?

Niet elke tank past op elke batterij, ze hebben namelijk twee verschillende aansluitingen: een 510 aansluiting of een eGo aansluiting. Beide varianten hebben een verschillende schroefdraad, waarbij de eGo vaak de buitenste schroefdraad genoemd wordt en de 510 de binnenste schroefdraad genoemd wordt. Wanneer de schroefdaad van de atomizer niet overeenkomt met de schroefdraad van de batterij, kan er (nog) niet gestart worden met dampen. Als oplossing zijn er verschillende 510-eGo adapters waarmee er toch een andere schroefdraad gebruikt kan worden om een niet passende clearomizer te koppelen.

Slimroken.nl heeft een uitgebreid assortiment aan clearomizers om aan ieders behoeften te kunnen voldoen.