Batterijen

Waar dient de batterij voor? 

De batterij is het onderdeel van de E-sigaret welke de elektronische sigaret voorziet van spanning zodat de coil geactiveerd wordt. Doordat deze geactiveerd wordt, verwarmt de coil, en dit zorgt ervoor dat de vloeistof in het tankje verdampt. De capaciteit van een batterij bepaalt hoelang een gebruiker elektronisch kan roken alvorens deze opnieuw moet worden opgeladen. De energie die een batterij bij een bepaalde stroomsterkte over een bepaalde periode kan afleveren wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe hoger de mAh van een batterij, hoe langer de batterij energie zal leveren totdat deze weer opgeladen dient te worden. Batterijen zijn er in ontzettend veel verschillende stroomsterkten. In het assortiment van Slimroken zijn batterijen te vinden van 700 mAh tot wel 5000 mAh.  

Wat is de levensduur van een batterij? 

De levensduur van een batterij is uiteraard afhankelijk van de gebruiksintensiteit. De levensduur wordt vaak gekoppeld aan hoe vaak de batterij te herladen is. Gemiddeld gezien kan een batterij zo'n 250 tot 300 keer volledig worden opgeladen, alvorens deze defect raakt of sneller leegloopt. In de praktijk kan het echter zo zijn dat de batterij het eerder begeeft óf juist langer meegaat. Hoe meer je een batterij gebruikt, hoe meer je rookt, hoe meer je herlaadt en hoe korter de levensduur van de batterij dus (waarschijnlijk) zal zijn. De batterij is het hart van de E-sigaret en daarmee een uiterst belangrijk onderdeel. Het wordt dan ook aangeraden om kwalitatief goede batterijen te gebruiken. 

Tips

  • Gebruik een kwalitatief goede batterij/oplader.
  • Wanneer je aanvoelt dat de batterij zwak is (minder rookvolume), laad de batterij dan opnieuw op.
  • Niet opladen bij te hoge of te lage temperaturen. Het wordt aangeraden om op te laden bij kamertemperatuur.
  • Laad de batterij niet te lang op. Haal de batterij direct uit de lader wanneer aangegeven wordt dat deze volledig geladen is.
  • Stel de batterij niet bloot aan extreme temperaturen. 
  • Ontlaad de batterij niet volledig. Probeer de batterij opnieuw op te laden vooraleer deze volledig leeg is. 

Slimroken.nl heeft een uitgebreid assortiment aan batterijen om aan ieders behoeften te kunnen voldoen.